Başkan yoksa, meclis de yok!

Karacabey Belediyesi'nin önceki akşam gerçekleşen Nisan ayı oturumundaki ciddiyetsizlik eleştiri konusu oldu.
İlçenin geleceğini şekillendirenlerin ciddiyetten uzak davranışları bir hayli düşündürücü bulunurken, Belediye Başkanı Ergün Koç'un da son aylardaki meclis toplantılarına gelmemesi ise eleştirileri de beraberinde getirdi.
16 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda yalnızca komisyon seçimleri yapıldı. CHP ve MHP ağırlıklı oluşan komisyonlara, AKP'li üyelerin katılmak istememesi dikkat çekti. Komisyonlarda, toplantıya gelenlerin değil de gelmeyen bazı isimlerin yer alması tartışmalara neden oldu.
Diğer taraftan Encümen üyeliğine MHP'li Hüsnü Doğruoğlu ile CHP'li Ertuğrul Babadağlı seçilirken, yarım kalan Nisan ayı oturumuna bu akşam saat 19.00'da devam edileceği belirtildi.
Burhan Sevinç başkanlığında bir araya gelen meclis üyelerinin toplantıdaki sorumluluktan uzak davranışları dikkat çekti. Meclis üyelerinin hareketlerine biraz daha dikkat etmeleri gerektiği dile getirildi.
Önceki oturumların aksine tartışan ve düşündüğünü söyleyen meclis üyelerinin aşırı rahat davranışlarda bulunması, “Başkan olmayınca meclisin bu hali normaldir. Daha seçimlere 1 yıl var. Sanki son görevleriymiş gibi hareketlerde bulunuyorlar” şeklinde yorumlara neden oldu.
Toplantının samimiyetten uzak olmasıyla ilgili konuşan meclis üyeleri, bunun nedeni olarak Belediye Başkanı Ergün Koç'un uzun süredir meclis oturumlarına katılmamasını gerekçe gösterdi.
Koç'un katılmamasıyla oturumların hafife alındığını ileri süren meclis üyeleri, “Bu konuda açıklama bekliyoruz. Mazereti olur gelemez, anlarız. Ancak kendisi Belediye'nin alt katında otururken, asli görevini yerine getirmemesi kabul edilemez” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.