Bakırköy’de sürdürülebilir tarım eğitimi

Knorr Türkiye, sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla 2 yıldır WWF-Türkiye işbirliğinde yürüttüğü ve 1600 çiftçiye ulaşılan sürdürülebilir tarım eğitimlerine, bu yıl da devam etti.
    Knorr ve WWF-Türkiye, 3-4-5 Nisan tarihlerinde Karacabey'de 150 çiftçiye sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda 3 farklı konuda eğitimler verdi. Türkiye'nin, sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla 2011 yılından bu yana düzenlenen çiftçi eğitimlerinin, 2013 yılında da genişleyerek sürdüğü belirtildi.
    2011 yılında ilk olarak İzmir, Bursa ve Tekirdağ'da başlayan eğitimler ile yılsonunda Türkiye genelinde bin çiftçiye daha ulaşılması hedefleniyor. Bursa'nın ardından çiftçi eğitimlerine Ekim ayında İzmir Torbalı ve Manisa'da devam edileceği kaydedildi.
    Bu yıl ilk olarak Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinin Tepecik, Bakırköy ve Çeltikçi köylerinde düzenlenen ve geçtiğimiz yıllardaki deneyimlerden hareketle bölgedeki çiftçilerin ihtiyacına göre şekillendirilen eğitimlerde, üretim sezonu başlamadan, tohumdan hasada domates üretim süreci ve tarımda akılcı sulama konularının üzerinde duruldu. Ayrıca tarım ve doğa arasındaki ilişkinin önemi ve bölgenin doğal zenginliği üzerinde durularak, biyolojik çeşitlilik konusunda da eğitimler verildi.
    Domates üretim süreci konusundaki eğitimleri Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. İbrahim Duman'ın tarafından verilirken, WWF-Türkiye uzmanları tarımsal sulama ve biyolojik çeşitlilik konularını anlattı. Proje kapsamında Ziraat Odaları, muhtarlar ile İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile de işbirliği yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.