ASGD: TSYD’den Bursa provokasyonu

TSYD'nin, ASGD üyelerini provoke amaçlı çıkartma yapıştırma eylemi Bursa'da büyük tepki çekti. Haklarını her zaman hukuk önünde arayan ve eylem içerikli tavır ve davranışlardan uzak duran ASGD üyelerinin sağduyulu ve soğukkanlı davranışları sayesinde TSYD provokasyonu amacına ulaşmadı. TSYD, tarafından Basın Tribünü'ne yapıştırılan ve son derece çirkin görüntü kirliliğine neden olan TSYD logolu çıkartmalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün görevlileri tarafından yerlerinden söküldü. İl Müdürlüğü yetkilileri, Basın Tribünleri'nde yazılı ve görsel reklam içerikli her türlü belge ve dokümanı kendilerinin asmaya yetkileri olduğunu belirtirlerken, “Bundan böyle Bursa Stadı'nda bu türden kanunlara aykırı hiçbir davranışa izin verilmeyecektir” dediler.
    ASGD Genel Merkezi adına yapılan açıklamada ise konu ile ilgili olarak şu görüşlere yer verildi; “Hatırlanacağı gibi, ASGD Genel Merkezi'ne gönderilen, 24-09-2012 tarih ve 20.1.SGM.0.07.00.03/145-05-1199 sayılı yazı ve ek genelge ile basın tribünündeki düzenlemenin bundan böyle yasa ve yönetmelikler gereği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yerine getirileceği bildirilmişti. Yargı kararlarını uygulamadaki bu hassasiyet ASGD camiasını elbette ki sevindirdi. Ancak Bursaspor-Fenerbahçe maçındaki uygulamada İl Müdürlüğü görevlilerine inisiyatif kullandırılmamaya çalışıldı. İstanbul'dan TSYD adına gelen yetkisiz görevliler (!) basın tribünü düzenlemesine yine müdahale etmeye ve İl Müdürlüğü görevlilerini adeta by-pass etmeye yeltendi. Üstelik, basın tribününün çeşitli yerlerine TSYD logolu çıkartmalar yapıştırılarak, ASGD üyeleri açıkça tahrik edilmeye çalışıldı.  Sağduyulu davranılarak bu çirkin eyleme ASGD tarafından cevap verilmemiş, herhangi bir gerginliğe sebep olunmamıştır.
    Buradan uyarıyoruz; çirkin olayların tekrarı halinde, aynı şekilde ASGD logolu çıkartmalar da basın tribününe yapıştırılacaktır. Bunun sonucunda ortaya istenmeyen ve hiç de hoş olmayan görüntü kirliliği çıkacaktır.
    ASGD olarak, TSYD logolu çıkartmaların İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapıştırıldığı yerlerden temizlenmiş olması, yerinde bir karardır.  Bundan sonra yapılacak benzer bir tahrike, İl Müdürlüğü görevlileri anında müdahale etmeli ve eylemi yapanlarla ilgili olarak yasal işlem başlatmalıdır.  Akreditasyon ile ilgili yasa ve yönetmeliklerin, ASGD'nin açtığı yargı kararları doğrultusunda yayınlanan, 81 İl'in Spor Müdürlüklerine ve Futbol Federasyonu'na gönderilen 'Bakanlık Genelgesi'nde uygulanması konusunda daha fazla hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz. Saygılarımızla.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.