ASGD “Fair Play-2013” ödülleri sahiplerini buldu

Anadolu Spor Gazetecileri Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun, "FAİR PLAY-2013" ödülleri sahiplerini buldu.
Kısa adı ASGD olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu, derneğin 20. Kuruluş Yılı'nda verilmesini kararlaştırdığı "FAİR PLAY" ödüllerinin ilki, sporun geliştirilmesine ve kitleselleştirilmesine öncülük eden kent yöneticilerine verildi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Belediye Başkanlarını, ASGD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ziyaret eden Genel Başkan İbrahim Erdoğan, "Dostluk, kardeşlik ve barışın sembolü 'Fair Play' ruhu gündemden düşmemelidir. Fair Play'in, sportif projeler aracılığıyla insanlarımıza sürekli anımsatılması ve en fazla önemsenmesi gereken bir süreçten geçiyoruz. Bu nedenle kent yöneticilerimizin spora sundukları katkıları çok anlamlıdır" dedi.
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği'nin insanlar arasında dostluk, kardeşlik ve barışın, ancak spor aracılığı ile tesis edilebileceğine inandığını ve buna katkı koymak istediğini vurgulayan Erdoğan,"Başta Valilerimiz olmak üzere, yerel yönetimlerimiz; gerek ferdi, gerek takım, gerekse kitle sporlarına son derece anlamlı katkılar sunuyorlar. Yatırımlar yaparak, projeler üreterek, kulüpler kurarak ve mevcut kulüpleri destekleyerek verdikleri hizmetleri memnuniyetle izliyoruz. Genel Merkez Yönetim Kurulumuz'dan oluşan Seçici Kurulumuz, gelenekselleştirmeyi amaçladığımız 'ASGD-FAİR PLAY' ödüllerinin ilkini, kent yöneticilerine verilmesini kararlaştırdı.
Bursa'da, başta Sayın Valimiz Şahabettin Harput olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Özgen Keskin ve Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'in; kent sporunun gelişmesine sundukları anlamlı katkılarını göz ardı edemeyiz. Barış, kardeşlik, dayanışma ve tatlı bir rekabet içeren spora yıllardır önemli hizmetler verdiler. FAİR PLAY-2013 ödüllerinin sahiplerini içtenlikle kutluyoruz. Diğer illerdeki ödüllerimiz de, ASGD Şubelerimiz ve temsilciliklerimiz aracılığı ile düzenlenecek programlar dahilinde verilecektir" dedi.
Vali Şahabettin Harput, ödülün anlamlı bir ruhu ifade ettiğini vurgularken, "Ülkemizin en fazla ihtiyaç duyduğu dostluk, barış ve kardeşliğe sportif etkinlikler aracılığı ile çok daha güzel katkılar konabiliyor. O nedenle çocuklarımıza, gençlerimize ve halkımıza daha fazla spor organizasyonlarıyla ilgili projeler düzenlemeliyiz. Her zaman bu konudaki faaliyetlerini takdirle izlediğim ASGD'yi, bu güzel ve anlamlı etkinliği için kutluyorum" dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ödülün çok anlamlı olduğunu belirtirken, "Dostluk, barış ve kardeşlik en fazla ve etkin şekilde spor etkinlikleri aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. O nedenle Osmangazi Belediyesi olarak çocuklarımıza, gençlerimize ve halkımıza daha fazla spor tesisleri yapmaya ve organizasyonlar düzenlemeye çalışıyoruz. Anadolu Spor Gazeteciler Derneği'ni de, anlamlı ödülüyle katkılarımıza karşılık verdiği için kutluyorum" şeklinde konuştu.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, "Dostluk, barış ve kardeşlik en faydalı biçimde spor etkinlikleri aracılığı ile yaşama geçirilebiliyor. O nedenle Yıldırım Belediyesi olarak çocuklarımıza, gençlerimize ve Yıldırımlılara daha fazla spor tesisleri ve buna bağlı olarak da spor organizasyonları düzenlemeye gayret ediyoruz ASGD'yi de, bu katkılarımıza değer verdiği için tebrik ediyorum" dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, sporun öneminin bilincinde olarak çalışmalarımızı yoğun biçimde sürdürdüklerini belirterek, "Nilüfer'de spor adına hep ilkleri yapmaktan mutluyuz. Gerek tesisleşmede gerekse sporcu yetiştirmede ve halkımıza yeni spor alanları açılmasında bütün olanaklarımızı seferber ediyoruz. Spordaki barış, dostluk ve kardeşlik olgusunu çok önemsiyoruz. Bu anlamda Anadolu Spor Gazetecileri Derneği'nin Fair Play ödülleri vermesi de çok yerinde bir etkinlik. Şahsıma da layık görülmüş olmam gurur verici. Teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. ASGD'ye her türlü desteği vermeye de hazırız" şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.