Arınç, Özkan’a övgü yağdırdı

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Ali Özkan’ın seçim bürosu ile restorasyonu tamamlanan Ulu Cami’nin açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra sivil toplum kuruluşlarıyla yemekte buluştu.
Hüseyin Oruç (Peker) Düğün Salonu’nda düzenlenen yemekte konuşan Arınç, Belediye Başkan Adayı Ali Özkan’ı överek destek istedi. Arınç, ekonomik ve siyasi istikrarın devamı, özgürlükler alanındaki reformların sürmesi için de AK Parti’ye olan desteğin sürmesi gerektiğini vurguladı.
Belediye Başkan Adayı Ali Özkan’a destek isteyen Bülent Arınç, Karacabey’in eski belediye başkanın da AK Parti’den seçildiğini hatırlatarak, “Biz onun mahcubiyetini taşıyoruz. Maalesef başarılı, güzel ve dürüst hizmetler yapmadı. Dolayısıyla partimiz ile ilişiğini kestik. Şimdi size olan mahcubiyetimizi gidermek istiyoruz. Oysa Ak Parti’nin belediye başkanı, Recep Altepe gibi, Özgen Keskin gibi, Mustafa Dündar gibi olur. Emsalleri çok. Burada bir başarısızlığa uğradık. Kabahati kendimizde bulalım. Şimdi bu kabahatimizi telafi etmek, eksik kalan bütün işleri tamamlamak ve Karacabey’e olan borcumuzu tamamen eda etmek için bu çok değerli kardeşimizi aday yaptık. Ali Özkan Bey’in pek çok şeyine kefiliz. Dürüst ve Karacabey aşığı bir insan. Yapılacak hizmetlerin hepsini biliyor. Elinden geleni yapacak. Artık 5 yılın sonunda size mahcubiyetle değil, göğsümüzü gere gere başımızı dik tutarak geleceğiz” diye konuştu.
Son günlerde kendilerine yöneltilen iddialara tepki gösteren Arınç, “Yolsuzluk bizim yanımızdan geçemez. Yolsuzluk olsaydı biz Bursa’ya 800 trilyon liraya hastane yapmaya kalkmazdık. Elimizde para olmazdı. Bizden önceki hükümetleri hatırlayın. İçinizde çok çarıklı erkanı harp vardır. Eski koalisyonları, eski başbakanları, eski bakanları çok iyi bilirler. Hadi hizmet yap dediğin zaman, ‘param yok ki’ derlerdi. Bir içme suyunu bile köye getirmeye acizdiler. Bir yol yapmaktan mahrumduk. Biz yıllarca ama şimdi hamdolsun havuzumuzda sular var ve biz bu sularla sizin tarlalarınıza bereket yağdırıyoruz. Artık ekonominiz asker kaşını çattı diye borsanın düştüğü, kitapçık fırlatılınca enflasyonun yükseldiği bir ekonomi değil. 8 şiddetinde depreme dayanıklı bir ekonomi var arık” dedi.
Gücünü halktan alan bir iktidar olduklarını belirten Arınç, “Bakmayın öyle dedikodulara, iftiralara. Bunların hepsi 30 Mart akşamı bitecek. Bu dedikoduların, iftiraların tek sebebi var. Ak Parti’yi mahalli seçimlerde tökezletmek, itibarsızlaştırmak, ona gidecek oyları eksiltmek. Hiç birisinin etkili olmadığını göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.