Anlamlı günde Meltem’i yalnız bırakmadılar!

Meltem, 59.’si yaşanan “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle 10 Ocak’ta yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. İlçe yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve bir çok okurumuz gazetemize bizzat gelerek anlamlı günü kutlama nezaketi gösterdi. Bir çok okurumuz da çiçek göndererek, mail yoluyla, ya da telefonla duygularımıza ortak olduklarını hissettirdi ve Meltem çalışanlarını onurlandırdı.

1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirme getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca yayım yapmama kararı aldı. Bu gelişme üzerine çalışan gazeteciler, 10 Ocak 1961 günü basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında, sendika öncülüğünde, “BASIN” adıyla 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini yayımladı. O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazetecilerin Bayramı” olarak kutlanmaya başlandı.

1971 yılındaki 12 Mart müdahalesiyle çalışan gazetecilerin hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı. Daha sonra da, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılır oldu.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Meltem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal, anlamlı günde Meltem’i yalnız bırakmayan, bizzat gelerek, çiçek göndererek, telefonla ya da internet aracılığı güzel duygularını paylaşma nezaketi gösteren tüm okurlara teşekkür etti.

GAZETECİLER GÜNÜ NEDENİYLE KİM NE DEDİ?

CHP: “Basın özgürlüğü, gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazıdır”

İlk ziyaretimizi gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe yönetimi oldu. CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları Üyeleri gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal’ın konuğu oldular. Anlamlı günümüzü kutlayan CHP İlçe Örgütü gazetecilerin daha iyi şartlarda çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’de görev yapan gazetecilerin rahat çalışamadığını öne süren Başkan Avil, “AKP iktidarı boyunca tüm demokratik kurumlar gibi basın da baskı altına girdi. Basın hem özgürlüğünü kaybetti hem de sektör olarak zor bir döneme girdi. İyi yetişmiş, nitelikli birçok medya mensubu işsiz. Her dört gazeteciden birinin işini kaybettiği bir yılı geride bıraktık. Korkunç bir süreç yaşanıyor. Gazeteciler her geçen gün hem yoksullaşıyor hem de özgürlüklerini kaybediyor. Gazeteciler düşük ücret, tutuklanma, haklarında açılan davalar ve işsizlik gibi çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bağımsız medyanın yaşaması artık iyice güçleşti. Partimiz CHP, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, layık oldukları şartlarını kavuşması için çalışmalarını sürdürmektedir. Medya mensupları en azından insani yaşam sürdürebilecek tüm haklarına yeniden kavuşmalıdır. Bu zor koşullarda mesleğini yapmaya çalışan basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” diye konuştu.

AK Parti: “Basın halkın gözü, kulağı ve sesidir!”

AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı da, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde  Meltem’i yalnız bırakmayarak gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan; Yönetim Kurulu Üyeleri Tamer Mirza, Furkan Yolyapan, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özer ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Meltem çalışanlarının ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

AK Parti İlçe Teşkilatı, Karacabey’de, gazetelerin ve gazetecilerin özgürce yayın yaptığını ve halkın sesi olma konusunda görevlerini başarıyla yürüttüklerini ileri sürdü.

Ziyarette söz alan Başkan İşcan, “Kar, kış demeden büyük bir fedakârlıkla haber peşinde koşan, şehrimizin nabzını tutan değerli basın mensuplarımızın varlığı, şehrimizin tanıtılmasında ve sorunların çözümünde büyük bir rol oynamaktadır. Halkımızın taleplerini, ihtiyaçlarını bize aktarma noktasında aracı olan basın mensuplarımız, aynı zamanda kamu hizmetlerinin halka yansıtılmasında da bize yardımcı olmaktadır. Medya, idareyle halk arasında köprü vazifesi kurmaktadır. Bu nedenle basın mensuplarımız kutsal bir görev üstlenmişlerdir. Şehrimizde basın mensuplarının başarıyla yerine getirdikleri bu kutsal görevi, bundan sonra da aynı duyarlılık ve kararlılıkla sürdüreceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

İHH: “Basın vazgeçilmezimizdir”

Hüseyin Kahraman başkanlığındaki İHH Karacabey İlçe Temsilciliği yöneticileri, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Meltem’e anlamlı ziyarette bulundu. Başkan Kahraman ziyaretinde şu sözlere yer verdi; “Özverileriyle, gece-gündüz her an görev başında olan basın emekçileri için 10 Ocak tarihi, meslek onuru ve çalışma hakları konusundaki sorumluluklarını, özverilerini ve mücadelelerini simgeleyen bir tarihtir. Kamuoyunun aydınlatılması, halkın bilgi edinmesi konusunda çok önemli bir kamu görevini büyük özveri ve zorluklarla gerçekleştiren basın emekçilerin, mesleki hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, bu hedefte ilgili yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılarak etkin bir basın özgürlüğü ve meslek haklarının sağlanması dileğiyle tüm basın çalışanlarının gününü kutluyor, başarılar diliyoruz. Ayrıca İHH’nin yardım kampanyalarının halka duyurulmasında sonsuz desteklerini esirgemeyen Meltem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal’a teşekkür ediyoruz”

Karahasanoğlu: “Hayatın vazgeçilmez unsuru; basındır!”

Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzü kutladı. Karahasanoğlu, “Demokratik toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan başında özgür basın gelir. Basın mensupları halk adına gözlem yapar. Haber niteliği taşıyan gelişmeleri ise özgür iradesi ile kamuoyunun bilgisine aktarır. Bu kutsal görevi yerine getirirken, yeri geldiğinde canlarını bile ortaya koymaktan çekinmemektedir. Özgür ve tarafsız bir basın; şeffaf ve demokratik toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Bu duygular içinde, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nüzü içtenlikle kutluyorum” diye konuştu.

KTSO: Basın milletin müşterek sesidir

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü de anlamlı günümüzü kutlayarak başarı dileklerini paylaştı.

KTSO Başkanı Güncü, “İlçemizde olup biteni basın vasıtasıyla öğreniyoruz. Güçlü bir yerel basına sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ayrıca bilgilendirme ve faaliyetlerimizin kamuoyuna yansıtılması açısından gazetelerin ve gazetecilerin varlığı Karacabey için büyük şanstır. Basın demokrasinin önde gelen vazgeçilmez değeridir. Basın toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Uyarıcı, aydınlatıcı, olayları anında okuyucuya ileten güçlü bir yerel basınımız var. Karacabey’in bu konuda diğer ilçelere oranla avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Gazeteci, özveriyle çalışır ve ülkemizin çıkarlarını gözeterek vatandaşın haber alma hakkını kullandırır. Kalemini satmayan, vatan ve millet yolunda yürüyen, dürüst, tarafsız çalışan tüm gazetecilerin gazeteciler gününü içtenlikle kutlarız” dedi.

Taşıyıcılar Kooperatifi; “Basın demokrasinin temel taşıdır!”

S.S. Karacabey Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Süzen de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzü en içten dilekleriyle kutladığını belirtti. “Demokrasinin vazgeçilmez yapı taşları arasında yer alan basının, haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğuna dikkat çeken Süzen, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Kamuoyunu basın meslek kuralları çerçevesinde doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde bilgilendiren gazeteciler yaşadıkları toplumlarda önemli bir misyon ve sorumluluk üstlenmektedir. Gazeteciler, mesleklerini mesai mefhumu gözetmeksizin, gece-gündüz demeden zor şartlarda büyük bir fedakârlık içerisinde yerine getirmektedir. Basın mensuplarımız aynı zamanda yaşadıkları şehirlerin tanıtımına ve ekonomik kalkınmasına da katkı sunmaktadır. Toplum için büyük önem taşıyan bu zor görevi özveriyle yürüten basın çalışanlarımıza müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim. Temennimiz gazetecilerin hayatlarını hak ettikleri uluslararası standartlarda yaşamaları ve ihtiyaç duydukları sosyal haklara kavuşmasıdır. Bu vesileyle ülkemizin milli birlik ve beraberliğini ön planda tutarak, sorumluluk bilinci içerisinde mesleklerini icra eden tüm basın çalışanlarımızın gününü kutlar, meslek hayatlarında başarı dolu nice yıllar dilerim” dedi.

Dingin’den kutlama mesajı

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de gönderdiği mesajda, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar, sağlık, huzur ve çalışmalarınızda, başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen’den başarı diledi

                Karacabey Eğitim-Sen yöneticileri de anlamlı günümüzü kutlayarak, başarı temennilerinde bulundu. Eğitim-Sen yöneticileri de kutlama mesajında şu sözlere yer verdi; “Toplumun sosyal kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasında önemli katkılar sağlayan, bu sebeple türlü fedakârlıklar ve özveriler içerisinde görevlerini icra etmeye çalışan siz değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyor, gecesini gündüzüne katarak ilçemizin gelişimine ve kalkınmasına büyük destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkılar da bulunan tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.