Anadolu Tv’ye RTÜK’ten onay

Anadolu Tv’ye RTÜK’ten onay
*Merkezi Yenişehir’de olacak ulusal televizyon kanalı Anadolu TV’ye RTÜK’ten onay çıktı.
Anadolu Medya İletişim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. bünyesinde faaliyet gösterecek olan Anadolu TV’nin Uydu Yayın Lisansı ve Yayın İzni başvurusunu görüşen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Cuma günü yaptığı toplantıda Anadolu TV’nin başvurusunu onayladı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Anadolu Medya İletişim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Efe, “Anadolu TV’nin kuruluşu ile ilgili en önemli aşamayı geçtik. Şimdi sıra teknik altyapının kurulmasına geldi. Önümüzdeki aylarda yayınlar başlayacak” dedi.
Efe, şunları kaydetti: “Bugünlere kolay gelmedik. Şirketimizi 5 Temmuz tarihinde kurduk. Şirketimizin kurucu ortakları ve üst düzey yöneticilerimiz ile ilgili Başbakanlık’tan ‘Ulusal Güvenlik Belgesi’ aldık.
Yaklaşık 400 belgeden oluşan Uydu Lisans ve Yayın İzni başvuru dosyamızı hazırlayıp, RTÜK’e teslim ettik. RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi, 3 Aralık 2007 tarih ve 1476 sayılı yazısı ile Anadolu Medya’nın dosyasının yönetmelik hükümlerine uygun olduğunu belirten yazıyı üst kurula sundu. Geçtiğimiz hafta boyunca, Ankara’da yoğun temaslarda bulunduk. 2007 yılı sona ermeden, Lisans ve Yayın İzni’nin RTÜK gündemine alınması için büyük bir çaba sarfettik. 28 Aralık 2007 Cuma günü toplanan RTÜK, Anadolu TV’nin başvurusunu onayladı. Başta RTÜK Başkanı Sayın Zahid Akman ve girişimlerimizde bizlere yardımcı olan tüm değerli bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Anadolu TV’nin RTÜK’ten onay almasının ardından teknik ve idari yapılanmanın önümüzdeki günlerde başlayacağını belirten Efe, “Personelimizin çok önemli bir kısmını Yenişehirli gençlerden oluşturmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 80 kişilik bir istihdam sağlamayı planlıyoruz. Çeşitli ulusal kanallardan 15’ye yakın teknik elemanı Yenişehir’e getireceğiz. İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Siirt, Samsun, Manisa olmak üzere, Anadolu’nun çeşitli bölgelerine 40 adet stüdyo oluşturmayı planlıyoruz. Şubat ayı başında Bursa’da düzenleyeceğimiz toplantıda, 200 yerel gazete sahibini ağırlamayı düşünüyoruz. Bursa’daki toplantımızda, haber ajansı ve prodüksiyon şirketimizin kurulma çalışmalarını da tamamlamış olacağız. Anadolu’da yayınlanan 200 yerel gazete sahibinin oluşturduğu Anadolu Medya, Türk basın tarihinde yepyeni bir sayfa açacaktır. Türksat 2/A uydusundan yayın yapacak olan Anadolu TV, Pakistan’dan İngiltere’ye kadar çok geniş bir yayın alanına sahip olacaktır.” dedi.
Anadolu TV’ye RTÜK’ün onay verdiği haberinin alınmasının ardından Anadolu Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Orhan Efe’yi telefonla arayan Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, onay kararını fevkalade sevindirici bir gelişme olarak nitelendirdi. Cingil; “Anadolu TV’nin kurulmasında emeği geçen tüm Anadolu Basın mensuplarını tebrik ediyorum. Böyle bir yatırımın merkezi olarak da Yenişehir’in seçilmesi, bizleri son derece memnun etti. Yenişehirliler için çok güzel bir yeni yıl hediyesi oldu. Son yıllarda ekonomik ve sosyal olarak büyük gelişimler sağlayan ilçemizin, ulusal bir televizyon kanalına da sahip olması, ilçemizin her alanda gelişmesine ve tanıtılmasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca ilçemiz gençlerine sağlayacağı istihdam da son derece önemli. Anadolu TV’nin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.