“Amacımız, üreticilerimize ve tarıma hizmet”

Karacabey Ziraat Odası tarafından muhtarlar ve delegelere yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Salı akşamı Borsa Asalar Restaurant’ta gerçekleşen yemekli toplantıda 85 mahalle muhtarı ve delegeleriyle bir araya gelen Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, gösterilen yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Muhtarlarla istişareye büyük önem veriyoruz diyerek açılış konuşmasına başlayan Başkan Erdem, “Gayemiz birlik ve beraberliği sağlamak. Birlikte hareket ederek mahalle ve köylerdeki çiftçilerin sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerisi sunmaktır. Bu güzel birlikteliklerin devamını diler tüm katılımcılara tek tek teşekkür ederim. Ziraat Odası Yönetimi olarak üreticilerimizin refahı ve bölgemiz tarımının kalkınması için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürmekteyiz. Hepimizin tek bir amacı var, o da; Bölgemiz üreticilerine ve tarımına katkı saylayabilmektir” dedi.
Seçildikleri günden bu yana gerçekleştirdikleri icraatlarıyla ilgili bilgiler veren Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve odamızın iki yıl boyunca yapmış olduğu icraatları sizlerle paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda amacımız eksik olduğumuz veya eksik kaldığımız konularda sizlerin de fikirlerini alıp, Oda’mızı daha üst seviyelere taşımaktır.
Türkiye de ilk defa şu ana kadar toplamda 140 zirai alet kırsal mahallelerimize kullanılmak üzere verilmiştir. Bu da Türkiye’de bu hususta bir ilk olduğumuzun en önemli göstergesidir.
Göreve geldiğimiz ilk günlerde tüm mahallelerimizde annelerimize bahçelerine ekmeleri için marul, maydanoz hediye ederek başladık. Çanakkale’ye gitmemiş çiftçi annelerimizi, atalarımızın destan yazdığı topraklara götürdük. Dönüşte de kendilerini özel saksılarda yaptırmış olduğumuz çiçeklerle karşıladık.
Bunun dışında çiftçilerimizin sorunlarını iletmek üzere 4 kez Ankara’ya gittik. Çiftçilerimizin sorunlarını dosyalar halinde Bakanlarımıza ilettik. Aynı zamanda en son meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte Tarım Bakanımız Faruk Çelik’e hem dosya halinde, hem de konuşarak Karacabey çiftçisinin sorunlarını detaylı bir şekilde anlattık. Hiçbir parti gözetmeksizin Bursa bölgesinin milletvekillerine, yine tarımla ilgili sorunları ilettik.
Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a Ziraat Odası olarak Karacabey ile ilgili tüm konuların bilgisini verdik.
Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılmasında Karacabey Ziraat Odası olarak yapılması gereken her şeyi yaptık ve bunu başardık. Bu girişimimiz sonucunda yapılan tadilat ve tamiratlar ile şu an Susurluk Şeker, Türkiye’nin 2. Büyük Şeker Fabrikası halini alıyor.
24 ay içerisinde Oda’mızın gücü nispetinde elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Bu göreve sizler sayesinde geldik. Çiftçilerimize hizmet etmenin bir yücelik olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinci asla kaybetmeyi düşünmüyoruz. Bu heyecan ve arzu bizden eksik olmasın.”
Daha sonra hep birlikte yenilen akşam yemeği sonrası katılımcılar görüş ve önerilerini sundu.
Özseçen’den destek çağrısı
Hotanlı Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Karacabey Sulama Birliği Başkanı da olan Sami Özseçen, “Arazi toplulaştırma ve sulamalarına destek olalım” çağrısında bulundu. Özellikle toplulaştırmada bazı çatlak sesler çıktığını belirten Özseçen, bu önemli konunun desteklenmesi gerektiğini söyledi. Özseçen, start alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili düşüncelerini de paylaşarak, “Maalesef Tarım Fuarı’na katılan sanayici ile üreticiyi yeterince buluşturamıyoruz. Daha fazla ziyaretçi çekebilmek adına başta Belediye olmak üzere, tüm sivil örgütlerini göreve davet ediyorum. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.
Sami Özseçen son olarak, alternatif tarıma destek anlamında Karacabey Ticaret Borsası’nın tescillendirdiği Karacabey Soğanı’nı gündeme taşıdı. Özseçen, bu konudaki girişimlerin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Ancak hiçbir girişim yapılmazsa bu tescil sertifikası sadece Borsa’nın duvarında asılı kalır. Soğan yetiştirmeye uygun bölgeler oluşturulmalıdır. Bu ürünü tohumdan karacaya, arpacıktan nihayetinde Karacabey Soğanı yetiştirecek konuma getirecek bir çalışma başlatılmalıdır.” diye konuştu.
Çok verimli geçtiği gözlenen yemekli toplantı sonunda Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, tüm fikir ve önerileri not ettiklerini belirterek, Ankara temaslarında edindikleri bilgileri de katılımcılarla paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.