‘Karacabey’den güçlü bir ‘HAYIR’ çıkacak’

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Örgütü’nün, 16 Nisan günü yapılacak olan referandum ile ilgili hazırladığı çalışma takvimi hız kesmeden sürüyor. Murat Tanrıverdi başkanlığındaki CHP’liler önceki gün de 24. Dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ü ağırladı. İlçe Örgütü’nün sürdürdüğü ‘Hayır’ kampanyasına destek vermek üzere Karacabey’e gelen İlhan Demiröz, önce CHP ilçe başkanlığında bir basın açıklaması yaptı, ardından Sultaniye, Akhisar, İsmetpaşa Mahalleleri’nde ‘Hayır’ çalışmalarını sürdürdü.
16 Nisan’da yapılacak referandumda Karacabey’de güçlü bir ‘Hayır’ çıkacağı inancının çok yüksek olduğuna vurgu yapan Demiröz, “Halkın oylayacağı 18 maddelik referandum her haliyle kabul edilemez. Meclisi adeta yok sayan, çok sayıda yetkiyle donatılmış, yargıyı istediği gibi oluşturan bir başkan kabul edilemez. Bu ucube bir anayasa değişikliğidir” dedi.
Halk ‘Evet’ derse Türkiye’de bir rejim değişikliği yaşanacağına dikkat çeken İlhan Demiröz konuşmasına şöyle devam etti;
“Söz konusu anayasa değişikliği kesinlikle ‘rejim değişikliği’ dir. Yeni Anayasa tek adam varlığını getiriyor. Bu sadece bugünün Cumhurbaşkanı’nın meselesi değildir. Tek adama bütün yetkiler veriliyor. Yürütme onda, yasama onda, bürokratik yapılanma onda, bakanların atanması onda. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu sadece Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Bu ülke meselesidir, hepimizin meselesidir. ‘Evet’ çıkarsa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye tek adam rejimine teslim edilecek. O günün şartlarında ülkenin yönetimi tek başına Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmemiştir. Hükümet tarafından hazırlanan 18 maddelik yeni anayasa kimseye danışılmadan hazırlandı ve halka anlatılmadan ‘Evet’ oyu isteniyor. Ayrıca kavga ortamı yaratarak oylarını yükseltmek istiyorlar. Hollanda’nın daha önceden propaganda yapılmasına izin vermeyeceğini açıklamasına karşın, bunu fırsata çevirmeye çalıştılar.
Ayrıca Hollanda’da yaşananlar hakkında da, hiçbir Avrupa yada başka bir yabancı ülke, Türkiye devletini, hükümetini ve halkımızı aşağılayamaz, kötü muamele yapamaz. Bu noktada hükümetle aynı düşüncedeyiz. Ancak olayı bu noktaya getirmeye çalışanlara da karşıyız. Bu olaydan siyasi prim sağlamak isteyenlere karşıyız.
Öte yandan, ülkede işsizlik, ekonomik kriz ve terör gibi daha önemli sorunlar varken bu referandumun halka dayatılması gereksiz. Gerçek gündemdeki sorunlarla, halkın önüne sunulan yeni Anayasa’da ülkenin refahını, ekonomisini geliştirecek, işsizliğini azaltacak, terörü önleyecek bir tane madde yok. Karacabey çiftçisinin ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. ‘Evet’ çıkarsa Karacabey çiftçisinin sorunları bitecek mi? Evet de çıksa, Hayır da çıksa sorunlar ortada. Burada önemli olan ülkenin geleceğidir. Ülkenin geleceği için de ‘Hayır’ denilmesi gerekir. Bizim tek düşüncemiz emanet aldığımız bu ülkeyi, bu Cumhuriyeti, Atatürk’ün devrimlerini yine gelecek nesillere aktarabilmektir.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.