Altuğ Meşe’den çarpıcı açıklamalar!

Türk Eğitim Sen İlçe Temsilciliği “Tek Yürek Zirvesi”ni değerlendirdi:

Karacabey Türk Eğim Sen Temsilcisi Altuğ Meşe, 23 Aralık Cuma günü başlayıp 25 Aralık Pazar günü biten “Tek Yürek Zirvsi”ni değerlendirdi. Toplantıyla ilgili kamuoyunu ve kamu çalışanlarını bilgilendirmek istediklerini kaydeden Meşe, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İLKSAN üyelerine sahip çıktı!

İlk olarak İLKSAN üyelerini bilgilendiren Altuğ Meşe, “Bildiğiniz üzere 1996 yılından itibaren İLKSAN yönetimi Türk-Eğitim Sen tarafından oluşturulmaktadır. Bu dönemde yapılanlar konusunda birkaç rakam vermek istiyorum. 1996 yılında yönetim görevine gelindiğinde İLKSAN kuruluşunun üç trilyon borcu vardı. Bugün gelinen noktada 424 trilyon parası olan bir kuruluş haline gelmiştir. Yine geçmişte emekli olurken üyelerine verilen para, maaşının 1,5 katı iken bugün maaşının 9 katı oranında artmıştır. Geçmiş dönemlerde bu parayı emekli olduğunda bir yıl içerisinde ancak alabiliyorken, bugün ilk bir ay içerisinde bu parasını almaktadır. 271 bin üyesi olan İLKSAN, 41 bin üyesine 285 trilyon kredi kullandırmıştır. Hülasa yine bu yönetimin devam etmesi için, üye olan arkadaşların iyi bir değerlendirme yapmasını ve temsilci seçiminde objektif davranmasını istiyoruz” dedi.

Seminer çalışmalarında Genel Başkan İsmail Koncuk’un özellikle 657 sayılı devlet memurları kanununun değiştirilerek memurun iş güvencesinin minimum seviyeye çekilmek istendiğini belirtti.

Yeni Anayasa dikkatli hazırlanmalı!

Kazanılmış hakların yine tırpan edilmeye çalışıldığını dile getiren Meşe, “Yeni Anayasanın oluşturulması aşamasında vatandaşlar önceki yasa değişikliklerinde olduğu gibi yine bilgilendirilmedi. Neye ‘evet’ neye ‘hayır’ denmesi gerektiği anlatılmadan yasalar değişti. Yeni Anayasa’da, ilk üç maddesinin kesinlikle değişmesini istemiyoruz. Eğitim dili de mutlaka Türkçe olmalıdır. Bunu değiştirmeye kalkışanlar karşılarında bizi bulur. Üzerinde durduğumuz en önemli konu yeni Anayasa çalışmasıdır. İnsan bir noktadan sonra ülkesinde olanları sorguluyor. Şöyle ki; Ana dilde eğitim, ülkenin resmi dili, yönetim şekli gibi konular hakkında herkes çok rahat görüş bildirebiliyor. Federe devletten bahsediliyor. Hatta bununla da yetinmeyip en yüksek tondan ifadeler söyleniyor. Açıkçası şu günlerde bu ülkede yaşananlar bir vatandaş olarak en başta beni çok rahatsız etmektedir” diye konuştu.

Emekli milletvekillerine bir gecede yapılan zammı da eleştiren Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Altuğ Meşe, “Öte yandan bugüne kadar hep görmezden gelinen, maaşlarında herhangi bir iyileştirme yapılmayan, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde yok sayılan öğretmenler olarak bir gecede emekli milletvekilliliği ve maaşları düzenlemesini kınıyoruz.

Tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla şunu söylemek istiyorum; internette www.tbmm.gov.tr adresinden sağ tarafında ‘görüşleriniz’ butonuna basarak, T.C. numaranız ile giriş yapın. Adınız, soyadınız, adres, telefon ve mail adresi bilgilerinizi doldurup ‘resimdeki karakterleri’ girip kaydet butonuna basınız. Seçiniz butonuna basıp değişmesini istediğiniz veya istemediğiniz maddeleri işaretleyip ‘görüşünüzü bildirin’ kısmına görüş ve önerilerinizi yazın. Daha sonra ‘görüşünü gönder’ butonuna basarak yeni Anayasanın şekillenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bizim üyelerimize önerimiz, Anayasanın ‘değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez’ maddesinin değiştirilmemesi ve devletin dili Türkçedir şeklinde görüş bildirilmesidir. Bunun dışındaki maddelerin değiştirilebileceğini istemekteyiz” şeklinde konuştu.

Her zaman memur ve çalışanın yanındayız!

Türk-Eğitim Sen’in her zaman memur ve çalışanın yanında olduğuna dikkat çeken Meşe, “ Mecliste muhalefet partilerinin etkin olamadığı ve ‘Deli Dumrul’ misali geçen kanunlar, eğer çalışanın hakkını gasp ediyorsa bunun karşısında Türkiye Kamu Sen vardır. Birkaç somut örnek vermek istiyorum;

18. Eğitim şurasında; Andımız kaldırılmak istendi, engellendi. Tüm çalışanlar sözleşmeli statüye geçirilmek istendi, engellendi. Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in icadı olan sözleşmeli öğretmen konusunda gösterdiğimiz çabalar sonucu bu arkadaşlarımız kadro hakkını kazandılar. Başkaları nutuk atsa da gerçekler gizlenemez. Tüm öğretmenlere rotasyon gündeme geldi, geri adım attırıldı. Çalışanın hakkı olan özür gurubu tayinlerini iptal ettiler kısmen de olsa bu hak alındı. Yayınlanan halini kabul etmedik konu mahkeme aşamasında.

Üyelerimiz kandırılıyor!

Geçtiğimiz yıl Türk –Eğitim Sen’e karşı yürütülen kuşatmaya karşın sendika tarihimizin en fazla üye kaydını gerçekleştirdik. 44 binden fazla kayıt yapıldı. Ancak yaklaşık 22 bin üyemiz de sendikamızdan ayrıldı. Bunun sonucu olarak yetkili sendika olamadık. Üyelerimize ahlaksız teklifler yapıldı. Gerek ikili ilişkiler, gerek hatır-gönül, en önemlisi de makam ve tayin vaat ederek üyelerimizi kendi sendikalarına katılımlarını sağlamışlardır.

Aramızdan ayrılmak zorunda kalan arkadaşlarımızı en yakın zamanda gerçeği görerek, sendikal mücadelenin ve hak aramanın doğru adresi olan Türk Eğitim Sen gerçeğinden hareketle ait oldukları yerde görmek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.