Alternatif yollar aransın

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Marzinç’e gönderme yaptı:

*Mustafakemalpaşa’da kurulması tasarlanan katı atık tesislerinin tarıma elverişli alanlarda yapılmamasını isteyen CHP İl Başkanı, “Bu projelerle ilgili alternatif yollar aransın” dedi.

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Mustafakemalpaşa’da kurulması tasarlanan katı atık tesisleriyle ilgili tepki gösterdi.

            Bursa gündemini meşgul eden katı atık yakma tesisleriyle ilgili parti binasında basın toplantısı düzenleyen Akdoğan, Mustafakemalpaşa’da yapılması planlanan katı atık tesislerinin tarıma elverişli olmayan alanlarda yapılmasını istedi.

            Mustafakemalpaşa Ovası’nın Türkiye’nin en verimli topraklara sahip olduğunu ifade eden Akdoğan, geri kazanım tesisi çalışmalarının ovaya zarar vereceğini söyledi.

            Bu tür tesislerin ciddi tehlike oluşturacağını iddia eden Akdoğan, “Mustafakemalpaşa, Türkiye’nin sebze ve meyve ihracatı açısından en önemli ovalarından bir tanesidir. Oradan çıkan sebze ve meyve kanserojen madde taşıyabilir. Bu tesis Türkiye için gerekli olsa da daha elverişsiz, daha çorak yerlerde yapılmalıdır. Bu projelerle ilgili alternatif yollar aransın” diye konuştu. 

Doğru neyse o yapılsın

            Mustafakemalpaşa’da kurulması tasarlanan “Marzinç Geri Dönüşüm Tesisi”yle ilgili konuşmasını sürdüren Akdoğan, “Bu tesis Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulması planlanan geri kazanım sanayi tesisidir. Bu tesis; içinde çinko, kurşun, sülfür, krom, cıva gibi ağır metalleri oluşturan malzemeleri geri dönüşüm yapan bir tesistir. Bu ovayı yok edecek bir yaklaşım sergiliyor. Çok iyi filitrasyon yapılması yetmez, bunlar boş seslerdir. Furan ve dioksin katı atık tesislerinden doğaya salınan iki maddedir. Stockholm sözleşmesi Haziran ayından itibaren Türkiye’de yürürlüğe girdi. Bu sözleşmeye göre, sözleşmeyle ilgili ülkelerde bu tür çalışmalara girilmemesi gerekiyor. İnatlar gibi inatlaşmasınlar” dedi. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.