Alo Meltem (Halkın Sesi)



Alo Meltem (Halkın Sesi)
Koç, yağmur yağdığında gelsin!
Plansız programsız yapılaşma olursa olacağı böyle su baskınlarıdır. Düşük kotlu yerler ve dere içleri imara açılırsa, Belediyeler böyle yerlere her nedenle ruhsat verirse, üzücü olayların meydana gelmesi çok normaldir.
***
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden Halk Müziği yarışması
Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün müzikle ne gibi bir ilgisi var anlayamadık. Sporu hallettiler de sıra müzik yarışmasına mı geldi. Bu konu iyi araştırılsın. Bunun altında mutlaka birilerinin çıkarı vardır.
***
Fenerbahçelilerden 100. yıl balosu
Fenerbahçe böyle ruhsuz futbolcularla bir yere gelemez. Balo’ya gelecek olan Selçuk Yula ve yöneticilerden mutlaka yerli futbolcu transfer edilmesini ve Kezman’ın gönderilmesini isteyin. Bir de Selçuk Yula’ya şunu iletin: Acayip Aziz Yıldırım yağcılığı yapıyor. FB’nin her şeyi dört dörtlük mü, eleştirilecek bir yön bulamıyor mu?
***
Peygamber benzetmesine tepki
Zeki Gülan’a soruyorum: Bir yakınınız Belediye’de çalışıyor mu? İşe başlama tarihi nedir? Belediye’ye verdiğiniz yoğun destekle bu yakınınızın bir ilgisi var mı?
***
“Satış yetkisi” tartışma yarattı
Ergün Koç’a soruyoruz: Belediye’de Basın Danışmanlığı kadrosu ne zaman ihdas edildi. Buraya bir atama yapıldı mı? Kaçıncı derecenin kaçıncı kademesinden maaş alıyor. Maaşı hangi ödeneğin hangi kaleminden ödeniyor. Yardakçı ve Yalaka Basın Danışmanlığı diye bir kadro oluşturulduğunu duyuyoruz. O kadronun masraflarını kimler nasıl ödüyor? Bu konuya açıklık getirilsin. Basın Danışmanları ortaya çıksın. Bu gizlilik nedendir? Belediye biraz şeffaf olsun.
Aydemir, ABD malları boykot edilsin!
Daha düne kadar ABD karşıtı olanlar bu memlekette komünist ilan ediliyordu. “Ya sev ya terk et” diyerek Moskova’ya uğurlanmaya çalışılıyordu. Ne oldu, herkes Moskova’ya mı gitmek istiyor? ABD aleyhtarı olanlar hala bu ülkenin okullarına müdür bile yapılmıyor. “İnceldiği yerden” ipliği koparmaya çalışanlar çıkıp geçmişte kırıma uğrattığı gençlikten özür dilesin.
***
Şehir Parkı yenilendi
Eski Park’ın adının “Gençlik Parkı” olarak değiştirilmesine karşı duran Meclis Üyeleri bunun sebebini çıkıp anlatsınlar. Gençlik lafından bu kadar neden korkuyorlar? Gençliklerinde başlarından kötü bir olay mı geçti yoksa? “Ebeveynler Parkı” ismine ne derler acaba. Ya da “Örümcek Kafalılar Parkı” ya da “Kara Çarşaflılar Parkı” olabilir mi?(!)

***
“Satış yetkisi” tartışma yarattı
Belediye Başkan’ı düzeltme yazısında kendi kendini haksız çıkarıyor. Demek ki dükkânların pazarlıkla satış yetkisi kendisine verilmiş. Ama o bu yetkiyi kullanmak istememiş, 5 kişilik Komisyona devretmiş. Vay anam vay. Biz o komisyonların nasıl çalıştığını çok iyi biliriz. Hepsi sallabaş koyun gibi her şeye “Tamam Efendim” demeye hazırlar.
***
Can önemli olmak ister
Sayın Hocam; Eski bir öğrenciniz olarak bu yazınızdan dolayı sizi kınıyorum. Yazınızın içerisinde atıfta bulunduğunuz Karadenizliler adamı adam saymak için dediğiniz gibi asla böyle davranmaz. Eğer bölgenin yapısını daha merakla incelerseniz Karadenizlilerin neden adam vurduğunu kanaatimce daha iyi görürsünüz. Karadeniz’den Başbakanlar, öğretim üyeleri, genelkurmay başkanları, meclis başkanları, Yargıtay üyeleri vb. önemli şahsiyetler çıkmıştır ve hala bu ülkenin kurumlarında layığı ile görevlerine devam ediyorlar. Sizce bunlar adam gibi adam değil mi? Eğer tanıdığınız varsa bir sorun bakalım bu önemli şahsiyetler önemli olmak için hiç insan vurmuş mu? Hocam bu yazı olmamış. Örneğiniz hiç iyi değil. Konunuzu başka bir örnekle açıklayabilirdiniz. Ki siz o bölgede memuriyet yaptınız.
***
KARACABEY
Ben belediye hizmetlerin den memnunum. Doğalgaz ve parklar bunun en önemli göstergesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.