Alkışlar “23 Nisan” çocuklarına

Karacabey’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 97. yılı törenlerle kutlandı. Cuma günü makam ziyaretleriyle başlayan bayram kutlamaları, 23 Nisan Pazar günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumun ardından Atatürk İlkokulu’nda yapılan etkinliklerle sona erdi.
Makamlar çocukların oldu
Cuma günü başlayan kutlamalarda Kaymakamlık, Belediye, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden öğrenciler, bir günlüğüne temsilen ilçeyi yönetti, dilek ve isteklerini dile getirdi.
Karacabey’de Kaymakamlık makamına Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Yaren Döndü oturdu. Arkadaşları Miray Acar ve Melih Adlığ ile birlikte Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun konuğu olan minik Kaymakam Zeynep Yaren Döndü, okullarına bisiklet parkı yapılması talimatını verdi.
Belediye Başkanlık makamına geçen Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu 4/B Sınıfı öğrencisi Efe Yiğit Aras; belediye bürokratlarından yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alırken, yürütülen tüm çalışmalarda önceliğin, çevre duyarlılığında olmasını isteyerek, belediye olarak eğitim kurumlarına verilen desteğin kararlılıkla sürdürülmesini istedi. Okul binalarındaki tadilat işlemleri ve bahçe düzenlemeleri ile birlikte, okullarına belediyenin gösterdiği ilgi ve duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Aras, yetkililerden tüm kent genelinde bisikletler için ayrılmış ve her türlü güvenlik önleminin alındığı sürüş yolları talep etti. Özellikle bisiklet ve yüzme sporunun, çocuklara olumlu katkısının altını çizen Başkan Aras, ilçe genelindeki tüm okullara, öğrencilerin bisikletleri ile birlikte gelip gitmesini arzuladığını dile getirdi. Belediye yüzme havuzunda devam eden tadilat çalışmalarının, bir an önce tamamlanması için de gerekli talimatları yetkililerine aktaran Aras, ‘Sportif kent Karacabey’ hedefine ulaşma adına tüm çalışmaların da kararlılıkla sürdürülmesini istedi.
Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Ceylin Kemeç, Devay Bezek ve Yaren Karadağ, Cumhuriyet Başsavcısı Engin Sağlam’ı ziyaret etti. Başsavcı Sağlam’ın koltuğuna ise Yaren Karadağ oturdu. Adliyedeki çalışmalar hakkında bilgi alan minik Başsavcı, adaletin herkese gerekli olduğu vurgusunu yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna ise 14 Eylül Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Özge Karaatlı oturdu. Arkadaşları İlker Öztürk ve Yusuf Aykutalp’le birlikte ziyareti gerçekleşen Özge Karaatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’le görüştü. Eğitimin her şeyden önce geldiğine dikkat çeken minik İlçe Milli Eğitim Müdürü Karaatlı, ilçeye yapılacak hizmetlerin bu doğrultuda gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
23 Nisan coşkuyla kutlandı
Pazar günü de Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Atatürk İlkokulu bahçesinde devam etti.
23 Nisan kutlama programına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nail Uzunova, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Günün önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. Açılış Yıl Dönümü olan ve çocuklara armağan edilerek, dünyada tek çocuk bayramı olma özelliğini taşıyan bir gündür. Millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı olan 23 Nisan 1920 tarihi aynı zamanda ‘Milli İrade’ günüdür. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra ‘Milli İrade’nin önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Onun için bu yıl 23 Nisan’ı bir başka aşkla, bir başka sevdayla, bir başka coşkuyla kutluyoruz.
Sadece bayramınız değil, Geleceğiniz de kutlu olsun çocuklar! Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milleti kurtaracak olan yine milletin azim ve kararıdır’ diyerek açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet iradesinin tecelli ettiği yegane yerdir. Bu millet, bu kuruluş felsefesiyle, etiyle, kemiğiyle, demiri durdurarak canı pahasına iradesini asla başka iradelere teslim etmeyecektir. Etmeyeceğini de 15 Temmuz Gecesi tüm dünyaya ders vererek ilan etmiştir.
Bu millet tarih boyunca esareti asla kabullenmemiş ve iradesine uzanan elleri eninde sonunda hep kırmasını bilmiştir. Ve yine bu millet, 15 Temmuz’un karanlık gecesinde tankların namlusunda görerek cennetin ışıklarını, ölümden korkmayanlarla savaşmanın ne kadar zor olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Tevhidin yoğurduğu bu topraklarda artık darbeler değil, büyüyen bir zafer vardır. Aynı zamanda bugün bu iradeye ipotek koymak isteyen dahili ve harici düşmanların Malazgirt’ten, Çanakkale’den bu yana nasıl da pusuda bekledikleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ama artık bu ülkede bundan sonra vatan düşmanlarına asla ekmek olmayacaktır.
Bu canlar bu tenlerde var oldukça, bu millet bu topraklarda yaşadıkça ve bu bayrak bu gökyüzünde dalgalandıkça ve bu ezanlar buna şahit oldukça, millet iradesinin üstünde hiçbir güç olmayacaktır ve olamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı ve geleceğinizi kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu’nun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle düzenlediği kutlama programı büyüledi. Öğrencilerin sergilediği bayram kutlama gösterileri büyük ilgiyle izlendi.
Programa yoğun ilgi gösteren veliler, çocuklarının gösterilerini heyecanla izlerken duygulu anlar yaşadı.
Öğrencilerin birbirinden güzel müzikli dans figürleri, Halk Oyunları gösterileri mest ederken, okunan şiirler beğeni topladı.
Sandalye kapmaca ve halat çekme yarışmaları da heyecanlı çekişmelerle gerçekleşti. Miniklerin büyüklere taş çıkartan dans gösterileri de renkli görüntülere sahne olurken büyük alkış aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.