Ata’dan oto yol için ‘Acele Kamulaştırma’ya tepki geldi

Karacabey Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, Danıştay’dan dönen ilçedeki arazileri toplulaştırmanın ardından alelacele çıkarılan kamulaştırma ile ilgili partisinin görüşlerini açıkladı.
İstanbul-İzmir otoyolu kapsamında Bursa ve Balıkesir’de 30 köy ve mahallede acele kamulaştırma kararı alınmasına Karacabey Vatan Partisi tepki gösterdi
AKP’nin hukuk bilmezliğinin ardından hukuk tanımazlığının da kanıtlandığını iddia eden Ata daha sonra şu görüşlere yer verdi. “AKP 14 yıldır hukuk bilmezliği ile adalet sistemini tam bir çıkmaza soktu. Ardından “Yaptım; oldu, oluyor” biçiminde yeni bir hukuk ve adalet tanımasızlık yarattı. Bilgisizliğin ve yetersizliğin her alandaki tek temsilcisi durumuna geldi. Diğer yandan millete küfür edenlerin trilyonlarca lira borcunu silerken halkın hakkını vermemek için türlü yollar denemeye başladı. Bunu kentimiz Karacabey’de de uygulamaya soktular. Bu kez sert kayaya çarptılar. Halkımıza o günde bildirdik, bugünde söylüyoruz. Haksızlık ve adaletsizlik içeren AKP siyasetlerine direnen kazanır. AKP düşüncesi mücadeleyi seçenlerle baş edemez, bilgisizliğin ve yetersizliğin olduğu her yerde seçilecek yeni yollar bile inanan insanları yolundan çevirmemelidir.
Toplulaştırma tarafın yani halkımızın rızası olmadan yapılamaz demiştik. Halkımızda bu yolda mücadeleyi seçti ve kendi adına daha güzel bir sonuç elde etti. Orhangazi-Gemlik arasında kamulaştırma yapıp Karacabey’e gelince birden maliyeti anımsadılar. Ne yazık ki alışılagelmiş bilgisizlik ve yetersizlik AKP’nin tüm birimlerine sirayet etmiş ve devletimizi kemiren bir virüs durumuna gelmiştir. Şimdi halkımız için yeni bir mücadele başlamıştır. Bu mücadele de kamulaştırma bedellerinde yeni uygulamalara gidebilecek AKP’ye yine hukuki mücadele vermeye devam etmek. Bedellerdeki her türlü yitikler için konusunda uzman savunmacılara gereksinim vardır. Bu savunmacılar asla sistemin temsilcileri olmamalıdır, halkın ve hukukun temsilcileri olmalıdır. Bu kapsamda Vatan Partisi olarak halkımızın yok edilmeye çalışılacak maddi yitikleri için yardımcı olmaya hazırız. Kamulaştırma kararının Karacabey’imize uğurlu ve kutlu olmasını diliyoruz. Rantiyeye kepçe kepçe sunulan devlet olanaklarının halkımıza da verilmesi yolunda tüm halkımızı AKP ve sisteme direnmeye çağırıyoruz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.