AKP’deki başkanlık heyecanı dorukta!

AKP’de, Murat Erol’un istifa ettirilmesinden sonra başlayan başkanlık heyecanı doruğa tırmandı.
Geçen hafta İlçe Başkanlığı için yapılan temayül yoklamasının ardından gözler en fazla oy alan 6 isim üzerinde toplandı.
AK Parti kulislerinde, 6 isim arasından Ertem İşcan, Murat Avinç ve Semih Torun isimlerinin öne çıkmaya başladığı söyleniyor.
Kulis bilgilerine göre, söz konusu bu 3 ismin önümüzdeki hafta içinde Ankara’ya çağırılarak AKP Genel Merkezi’nde görücüye çıkarılacağı dile getiriliyor.
AK Parti’de il ve ilçe kongrelerinin 15 Aralık’a kadar bitirilmiş olacağının açıklanmasından sonra, sıkışıklığa meydan vermemek için başkan adaylarının en geç önümüzdeki hafta içinde belirleneceği kaydediliyor.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bir hayli etkili olacağı sanılan başkanlık belirlemesinde, Karacabey için sürpriz bir ismin de çıkarılabileceği ihtimaller arasında gösteriliyor.
Kulislerde, İl Başkanı ile arasının çok iyi olduğu söylenen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a yakın isimlerin şanslı olacağının fazlaca konuşulması dikkat çekiyor.
Görevden alınmasına karşın yerine atama yapılana değin Başkanlığı sürdüreceği belirtilen Murat Erol, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “AK Parti de kırgınlık, küskünlük olmaz. Yorgunlukların giderilmesi için zaman zaman nöbet değişimi olur. Partimizi daha da güçlendirmek için yapılan bu çalışmalara saygı duyulur. İlçe Başkanlığı’na getirilmesi düşünülen isimlerin tümü birbirinden değerli. Genel Merkezimiz seçim yapmakta biraz zorlanacaktır. Sonuçta hangi isim gelirse gelsin başkanımızdır ve sonuna kadar yanında olacağız. Yeni ilçe başkanımızın, Karacabey’e ve partimize büyük hizmetler kazandıracağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.