AKP zihniyeti bir kez daha ortaya çıktı

Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan ve AKP’li belediye meclis üyelerinin basında çıkan açıklamalarına Demokrat Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gülan’dan cevap geldi.
 Gülan, 8 Ekim 2008 tarihindeki Belediye Meclis toplantısının hemen öncesinde Belediye Başkanı Ergün Koç’un rahatsızlandığını belirterek, “Bunun meclisten kaçmak şeklinde yorumlanması yanlıştır. DP’li üyelerin toplantıya gelemeyişine ‘yüzsüzlük’ demek gafletinde bulunan AKP yöneticilere şu gerçeği belirtmek istiyorum. O akşam Belediye Başkanı’na geçmiş olsun ziyaretinde bulunsaydılar bu nezaketleri takdir toplamaz mıydı? Oysa onlar iktidar partisi olmanın kendilerine verdiği güvenle, kendi zayıflıklarını bastırma egosuyla Başkanın, DP ,ANAP ve MHP meclis üyelerinin yokluğunu fırsat bildiler. Çoğunluk sağlanamadığı halde yasalara karşı tavır takındılar.
Uyarılara ve Anayasanın 5393 sayılı belediye yasasının 22.ci maddesini görmezden gelip meclisi açtılar. Toplantıda gündemi ve seçim maddelerini yürürlüğe koymaları AKP zihniyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Her şeyi bildiğini sanan Sayın Türkkan, baktığı ak gözlüğüyle gördüklerini AKP’li meclis üyelerine de öğretsin. Karacabey ve halkın çıkarlarını savunmayı isterlerse 62 yıllık bir tarihi ve laik olan Demokrat partiye katılıp öğrenebilirler” dedi.

“Ne kadar da meraklılarmış”
Belediye Başkanı Ergün Koç’a geçmiş olsun ziyaretlerinde, AKP’li üyelerin bulunmayışının üzücü olduğunu belirten Gülan, “Ancak, onlar bu nezaketi göstermeyi bir kenara bırakarak, Demokrat Parti’den ihraç edilen Sedat Karakaşlar’ı da aralarına alarak, belediye başkanı ve DP, ANAP ve MHP’li  üyelerin yokluğunu fırsat bilip, meclisi açtılar. Meğer AKP meclis üyeleri ve yandaşları ne kadar da meclis kürsüsüne oturmaya meraklıymışlar,  ne kadar da fırsat düşkünüymüşler. Belediye başkanının olmadığı mecliste encümen üyeliğine Sedat Karakaşlar ve bir AKP’linin seçilmesi çok garip bir durum değil midir” diye konuştu.

“Ülkeyi batırdınız”
AK Parti’nin çırpındıkça battığını dile getiren Gülan, “AKP sayesinde Karacabey ve köylerinde her geçen gün sorunlar artıyor.  Çiftçiler ekonomik yönden bitmiştir. Dertlerini anlatmak isteyen halkımız dinlenmeden kovulmaktadırlar. Oysa sözde laikliği savunan AKP’lilerin Ulu Önder Atatürk’ün ”ÇİFTÇİSİZ ÜLKE OLMAZ”, ”ÇİFTÇİ YURDUN EFENDİSİDİR” sözlerini bir kez daha göz ardı etmektedirler. Demokrasi ve Cumhuriyete zarar verenlerin odak noktası neresidir? Demokrasi gemisinin dümenine bin bir dalavere ile insanların zayıflıklarını kullanarak geçen bununla birlikte, çiftçilerin, esnafın, sanayicilerin, memurun, işçinin, emeklilerin öksüz ve yetimlerin, işsiz gençlerin umut dolu gemilerini karaya oturtanlar kimlerdir? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen ve şehitlerimizin kanlarının hesabını verecek olan kimlerdir? Aynaya bakmadan konuşanlar ve verdikleri vaatlerin tam tersini yapanlar kimlerdir? Kendi ve etrafındakilerin çıkarları doğrultusunda ülkeyi yolsuzluk, yoksulluk ve hortumlama iddialarıyla baş başa bırakan ülkeyi kendi hırsları yüzünden yabancılara yavaş yavaş parça parça satanlara, ‘bir kedimi bile vermem’ diyenlerin ve yandaşlarının ayağına kadar gidip anlaşma yapanlara Türk halkı sandıkta gereken dersi verecektir. Bu asla unutulmasın” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.