Sağlıklı beslenin, iyi yaşayın!

Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Dünya Gıda Günü nedeniyle düzenlenen “Gele-cekte Gıda Sorunu ve Sağlıklı Beslenme” konulu panele ilgi büyüktü.
Sütaş’ın da destek verdiği programa Kaymakam Dursun Balaban, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Sağlık Grup Başkanı M.Kutsal Altıntaş, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, KTSO Meclis Başkanı Tarık Tezel, siyasi parti başkanları ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
 Panele konuşmacı olarak katılan U.Ü.Vet.Fak.Besin Hij.Tek.Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Tayar, Sütaş A.Ş. Başkan Danışmanı Gülay Özcan, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr.Dyt.S.Esin Şeker ile Nestle Türkiye Pazarı Beslenme Uzmanı Dyt.Ece Nevra Durukan, konuyla ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.
 Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Esfet Açıkgöz, Karacabey MYO Müdürü Prof.Dr. Şahin Sırmalı ve KTSO Meclis Başkanı Tarık Tezel, açılış konuşmalarıyla programa renk kattı.
 U.Ü.Vet.Fak.Besin Hij.Tek.Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Tayar, “Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği”hakkında eğitici bilgiler sundu. Dünya’nın geleceğini tehdit eden en büyük tehlikenin bilinçsiz beslenme olduğuna dikkat çeken Tayar, tarihten günümüze gıda sorununu ele aldı.
 Sütaş A.Ş. Başkan Danışmanı Gülay Özcan, “İyi Tarım Uygulamaları”na değindi. Good Agricultural Practices (GAP) konusunu anlatan Özcan, Avrupa standartlarında en iyi üretimi yaparak, güvenli gıdaya ulaşmalarının mümkün olduğunu kaydetti.
 Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr.Dyt.S.Esin Şeker, “Sağlıklı Beslenme” konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi. İsraf ve aşırı tüketim nedeniyle dünyanın açlık sürecine girdiğini ileri süren Şeker, yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti.
 Panelde son olarak konuşan Nestle Türkiye Pazarı Beslenme Uzmanı Dyt.Ece Nevra Durukan ise, “Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam” konusuna ışık tuttu. KYOTO Protokolü ile ciddi sağlık sorunu oluşturan sera gazının azaltıldığını belirten Durukan, Nestle’nin bu konuyla ilgili faaliyetlerini konuklarla paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.