400 YTL yüzünden 20 yıl hapis

Mustafakemalpaşa’da kendisini 400 YTL para çalmakla suçlayan babasının arkadaşı seyyar satıcı Mehmet Köse’yi av tüfeğiyle öldüren S.K.(27), 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “nitelikli kasten öldürme” suçundan müebbet hapsi istenen S.K. (27), son kez hakim karşısına çıktı.Dört ay önce Mustafakemalpaşa’da babasının en samimi arkadaşı olan ve kendisini 400 YTL para çalmakla suçlayan işçi emeklisi seyyar satıcı Mehmet Köse’yi av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra cesedinin üzerine muşamba örterek gizlemekle suçlanan sanık S.K., hakkındaki iddiaları yalanladı.
Duruşmaya müşteki olarak katılan Mehmet Köse’nin yakınları Z.K., (51), N.Ç. (48) ve E.Ş. (58), sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmasını istedi. Kararını veren mahkeme, sanık S.K.’yı adam öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı daha sonra sanığın cezası, duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşu göz önüne alınarak 20 yıl hapse indirildi.
Cinayetin ardından köy halkının tek tek ifadesini alan jandarma, zanlıyı çelişkili ifadeleri üzerine gözaltına almış ve şüpheli S.K., suçunu itiraf etmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.