AKP cehaleti bardağı taşırdı!

Demokrat Parti Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Çırpan, önceki gece yapılan Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın geçersiz olduğunu iddia etti.
 Çırpan, DP İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı toplantıda İhtisas Komisyonu ve Encümen seçimlerinin yasaya aykırı olarak AKP grubunun zorlamasıyla yapıldığını dile getirdi.  DP, ANAP ve MHP’li üyelerin katılmadığı bir meclisin, uyarılara karşın yapıldığına dikkat çeken Çırpan, mecliste yeterli oy sayısının sağlanamadığını savundu.
Çırpan, “Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında bir ilk yaşanmıştır. Bu yaşananlara AKP’li meclis üyeleri ile işbirlikçi Sedat Karakaşlar imza atmıştır. Belediye Başkanı’nın rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı oturuma, DP, ANAP ve MHP’li üyeler de katılmamıştır. Ancak, alışkanlıklarının önüne geçemeyen AKP’liler, “Biz yaparsak olur” mantığıyla hayali bir meclis toplantısı yapmıştır. Toplantı yeter sayısı olmamasına karşın, gerçekleştirilen oturumun hiçbir tutarlı tarafı yoktur. Yangından mal kaçıran AKP’liler ve işbirlikçi şahsın yapacağı açıklamalar da gerekçeli kararlarının ne olacağı merakla beklenmektedir.
Karacabey adına utanç verici ve tarihe geçen bu durum karşısında; her platformda Belediye Başkanımız Ergün Koç’un ve parti kurmaylarımızın imzasını taşıyan hizmetleri yerden yere vuran AKP’nin bu hevesi nedir? Yoksa, “Karacabey Belediye’sini mutlaka alacağız” diyen AKP’nin aday bulamama kaygısı mı var? Yoksa Belediye Başkan adayları olmadığı için Ergün Koç’u AKP’ye mi katacaklar? Yapılan ısınma hareketleri sözü doğrumudur? İktidar partisine yakışmayan bu davranışları kamuoyuyla paylaşmak bizim görevimizdir” diye konuştu.
Çırpan, Ekim ayı meclis toplantısının hayali ve yasalara aykırı olarak yapıldığını ispatlayacaklarını dile getirdi. Çırpan, “Gayri meşru bir zeminde yapılan bu meclis toplantısı geçersizdir. Hiç tartışmasız alınan tüm kararlar, seçimi yapılan komisyon üyeleri ve encümen üyeleri görev yapamaz. Meclis toplantılarının nasıl yapılacağından haberi olmayan AKP’nin “Bizler hizmete ve Belediye’ye talibiz” söylemleri gülünç bulunmaktadır.
 Ancak, her zaman söylediğimiz sözü bir kez daha tekrarlıyoruz, “Gelin yanımızda yerel seçimlere giderken staj yapın”. Bir gecelik yüzsüzlüğünüzün sonucunda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çocuğun maalesef ölü doğduğunu hep birlikte gördük. Konuyu Kaymakamlık aracılığıyla  hukuka taşıyacağımızı belirtir ve yapılan meclis toplantısının geçersiz olduğunu ispatlayacağımızı kamuoyuyla paylaşırız” dedi.
 Çırpan, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 22. Maddesi’ni hatırlatarak meclis oturumunun açılması ve seçimin nasıl yapılacağına dikkat çekti. Çırpan, “ 22. Madde diyor ki; Belediye meclisi, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve katılanların salt çoğunluğuyla karar verir. Yasa net bir şekilde Karacabey Belediye Meclisi’nin 9 üyeyle toplanması, kabul veya red edilen kararların yine bu dokuz üye tarafından oylanmasına hükmetmiştir. Ancak önceki gece 8 AKP’li meclis üyeleri kendi kendine bir oturum başlatmış ve hayali kararlarla büyük bir skandala imza atmıştır” şeklinde konuşarak açıklamasını noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.