Akın, Başkan Özkan’a yüklendi!

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın, özel bir fabrikanın Akhisar Mahallesi’ne ait kanal üzerine inşaat yapması nedeniyle çiftçilerin arazilerinin su bastığını belirtti. Akın, kaçak inşaata göz yumulduğunu iddia ederek Belediye Başkanı’na yüklendi.
Adnan Akın, yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Dört aydır Akhisar Mahallesi’nde matem var. Kimi çiftçiler domates paralarını zamanında alamamaktan şikayetçi, kimi çiftçiler de arazilerini basan sudan şikayetçi …
Tahliye kanallarının çalıştığı bu bölgelerde arazileri nasıl su basar dedik ve araştırdığımızda Akhisar Mahallesi hudutları içinde faaliyet gösteren özel bir işletmeye ait salça fabrikasının 2015 yılı Mart ayı içinde fabrikanın kendisine ait üçgen şeklindeki 141 ada 1 parsel ile Tahliye kanalı üzerindeki barakaları da yıkarak yenilemeye, yani tekrar sıfırdan tahliye kanalı üzerine inşaat yaptığı, tahliye kanalını da kapattığı için suların çiftçilerin arazisine taştığı ortaya çıkıyor.
Tabii benim çiftçim de iyi niyetli ya; tüm zarar ziyanı ödeyeceğim diyen fabrika yöneticilerinin keyfini bekliyor.
EYYY Belediye Başkanı; Bu inşaata ruhsatı kim verdi?
Tahliye kanallarının; 1978 yılında düzenlenerek tapu tescilleri yapılan arazi toplulaştırması esnasında vatandaşların arazilerinden kesilen düzenleme ortaklık paylarından oluşturulduğunu bilmiyor muydunuz?
Tüyü bitmemiş yetimlerin malı olan bu tahliye kanalı üzerine inşaata nasıl göz yumdunuz?
Aradan geçen yaklaşık 10 ay boyunca, mülkiyeti tüm Akhisarlılara ait bu kanalın üstüne inşaat yapan, kanalı kapatarak çiftçileri zarara sokan, bu fabrika sahiplerine ne gibi yaptırımlarınız oldu?
Yapılan inşaatın kendi parselleri üzerine yapılıp yapılmadığına niçin bakmadınız?
Sizi belediye başkanlığına taşıyan bu insanlara böyle mi hizmet edeceksiniz?
Şimdi kanalı da imar içine alarak yapılan inşaatı meşrulaştırmayı mı düşünüyorsunuz?
Köy halkının kanalı kapatmamak kaydı ile iyi niyet çerçevesinde fabrikanın kullanımına Bıraktığı alanları imar planı içine nasıl aldırırsın be Başkan?
Suçlusunuz Sayın Başkan, kaçak inşaata göz yummaktan suçlusunuz!
Yapılan inşaatın kanala ve yola tecavüzünden dolayı suçlusunuz!
35 dönümlük kendilerine ait arazileri dururken, 4 dönümlük kanal alanına göz diken bu fabrika sahiplerine, başarı plaketi veren borsa başkanına da helal olsun (!)” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.