Her odaya Kuran-ı Kerim

Karacabey Devlet Hastanesi hayırlı bir hizmet gerçekleştirerek hasta odalarına Kur’an-ı Kerim yerleştirdi. Hasta ve hasta yakınları anlamı büyük bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını belirterek, Hastane yönetimine teşekkür ederken, duygulu anlar yaşadı.
Karacabey Devlet Hastanesi yönetimi hastalardan gelen talep üzerine Karacabey İlçe Müftülüğü ile harekete geçti ve tüm odalara Kur’an-ı Kerim yerleştirerek hayırlı bir uygulamaya imzasını attı.
Hastane Yöneticisi (Başhekim) Op. Dr. Mehmet Petek ile İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, Cuma günü hastaları odalarında ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini ileterek Kur’an-ı Kerim’leri hasta ve yakınlarına verdi.
Hastane Yöneticisi (Başhekim) Op. Dr. Mehmet Petek, 95 odaya Kur’an-ı Kerim desteğinde bulunan İlçe Müftülüğü’ne teşekkür etti.
Petek, “Bu güzel ve anlamlı uygulamayla bölgede bir ilki gerçekleştirmiş olmanın memnuniyeti içindeyiz. Bu tür bir uygulama Türkiye’de ilk Nazilli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilmiş. Türkiye’de bu uygulamayı gerçekleştiren ikinci, bölge de ise ilk hastaneyiz. Diğer hastanelere de örnek olmasını temenni ediyoruz. Hastalarımızdan gelen talepler üzerine İlçe Müftülüğü’müzle irtibata geçtik. Konuyla acilen ve yakında ilgilenen Müftümüz Durmuş Ayvaz, hastanemize 100 adet Kur’an-ı Kerim desteğinde bulundu. Müftümüze çok teşekkür ediyoruz.
Amacımız, hastanemizde, hastalarımız şifa bulurken tedavi öncesi ve sonrası manevi desteklerini de karşılamaktı. İnsanların en sıkıntılı oldukları bir halde bile dini vecibelerini yerine getirmesinin hem bu dünyada hem de ahiretleri için faydalı olacağına inanıyoruz. Kur’an-ı Kerim’lerimizi odalara yerleştirirken, duygulu anlar yaşadık ve hastalarımızın hayır duasını aldık. Mescidimize de Kur’an-ı Kerim koyduk. Hastane için gerekli bir hizmetti. Allah dualarını kabul etsin” dedi.
İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz da, Kur’an-ı Kerim isteğinde bulunan Karacabey Devlet Hastanesi yönetimine teşekkür etti. Bu anlamlı uygulamaya destek vermek mutluluk vericiydi. Tüm hastalarımıza geçmiş olsun, Cenab-ı Allah şifa versin” dedi.
Uygulamadan dolayı hastane yönetimi ile İlçe Müftülüğü’ne teşekkür eden hasta ve hasta yakınları ise, “Allah bu hayra vesile olanlardan razı olsun. Dini ihtiyacımızı karşılamak için Kuran-ı Kerim’lerimizi evlerden getiriyorduk. Böylesine güzel ve anlamlı uygulama bizi çok memnun etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.