Akif büyük bir rehberdir

Akif’in büyük bir rehber olduğunu dile getiren Matlı, “Akif’in kaleminde dile gelen İstiklal Marşımız, bir milletin ruhunu, asaletini, hissiyatını mısra mısra işlemiştir. Milletimizin azmini, kararlılığını ve inancını ebediyete kadar anlatacak bir delil olarak gönlümüze ve tarihimize kalan bir mirastır.

Bu miras, ecdadımızın himayesinde Tacettin Dergahı’ndan bugünlere uzanan ve değeri her geçen gün artan milli bir kıymettir. Bu kıymeti daha iyi anlamak için, Mehmet Akif’i çocuklarımıza, gençlerimize iyi tanıtmalı, O’nun ufkunda şekillenen aydınlık geleceği, hayallerinde büyüyen büyük Türkiye’yi ve milli mücadelede sembol olan inancını yaşatmamız gerekmektedir.

‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duası, ancak Mehmet Akif’in anlaşılması ve tanınması ile anlamını tamamlayacaktır. Akif, gönül ve fikir adamı olma yanında onur ve cesaretiyle, hiç bitmeyen umutlarıyla milli marşımızı kaleme almış, henüz fiilen başlamamış bir Kurtuluş Savaşı'nı mısralarında gerçekleştirmiş ve başarıyla sonuçlandırmıştır.

Bugün ülkemizde sağlam bir şekilde yol almak isteyen her Türk insanı için Akif, büyük bir rehberdir. Bursa’ya olan ilgisini meşhur Bülbül şiiri ile muhteşem bir şekilde ifade eden Mehmet Akif Ersoy’ u  ölümünün 75.yılında bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.