Kurtulan ile Öztetikler’e soruşturma sürprizi

Atık su arıtma tesislerinin zamanında yapılmaması sıkıntı yarattı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte Eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’e, “Çevre kirliliğine göz yumdukları” gerekçesiyle soruşturma izni çıktı.
Öztetikler ile Kurtulan’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderdikleri İş Temrin Planındaki “Atık su arıtma tesisini kuracağım” taahhütlerini yerine getirmedikleri anlaşıldı.
Bakanlığın uyarılarına rağmen projenin meclise dahi getirilmemesi tepki çekti. Mustafakemalpaşalıları çok yakından ilgilendiren yaşamsal önemdeki konulara duyarsız kalan belediye başkanlarını eleştiren vatandaşlar, “Bu kadar da sorumsuzluk olmaz. Ne yediğimiz belli, ne içtiğimiz belli. Halkın sağlığı ile oynuyorlar. Yavaş, yavaş amansız hastalığın kucağına itiliyoruz. Kimsenin umurunda değil. Utanmadan yeniden aday oluyorlar. Seçmenin karşısına nasıl çıkacaklar? Ne yüzle oy isteyecekler acaba?” diyerek, Öztetikler ile Kurtulan’ı kınadıklarını söylediler.
01.01.2008’de yapımına başlanacağı ve 31.12.2009’da inşaatın tamamlanmış olacağı taahhüt edilen ancak, taahhütlerin yerine getirilmemiş olmasından sonra Çevre Bakanlığı ön inceleme yaptı ve İçişleri Bakanlığına suç duyurusunda bulundu. İçişleri Bakanlığı da her iki başkanın yargılanmalarını uygun bularak, 09 Ekim 2013 tarihinde aldığı kararla izin çıkardı.
Bakanlığın yargılanmasını istediği karar, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığınca 5 ay sonra 06 Mart 2014 günü meclis üyelerine tebliğ edildi.
Aynı kararda, eski ve yeni toplam 40 meclis üyesi ile 3 daire amirinin yargılanmalarına gerek olmadığı belirtildi.
Belediyeler, arıtma tesislerini yapmamaları ya da yapılmış olanı çalıştırmamaları halinde, her yıl, 30 ile 60 milyar arasında ceza ödemek durumunda kalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.