AK Partililer engellileri unutmadı!

Sırabademler Mahallesi’nde hizmet veren Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Özkan, Sinan Çolak ve İzzet Çalıbaşı ile Kadın Kolları Üyeleri Saniye Tüner ve Filiz Yavuz, Kurum Müdürü Salih Bobaç’ı ziyaret ederek, her zaman engellilerin yanında oldukları mesajını verdi.

Engelli öğrenciler ve aileleriyle de bir araya gelen AK Partililer, çiçek vererek bu anlamlı günü kutladı.

Karacabey’e Engelliler Derneği şart!

AK Parti yöneticilerinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Salih Bobaç, Karacabey’in acil olarak Engelliler Derneği’ne ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bu konuda partiler üstü bir çalışmanın yapılması gerektiğini belirten Bobaç, “Daha önce ilçemizde yalnızca Fiziksel Engelliler için bir dernek vardı. Ancak o da kapandı. Karacabey’e yalnızca fiziksel değil, tüm engellileri kapsayan bir dernek kurulmalıdır. Eğer böyle bir dernek ilçeye kazandırılırsa, o zaman engelli vatandaşlarımız haklarını bilir. Ancak çoğu engelli vatandaş, yasal olarak düzenlenmiş haklarından haberi yok. İşte bu dernek, maddi olarak olmasa bile sosyal anlamda engellilerin haklarını koruması açısından çok önemli olacaktır” dedi.

Bobaç, “Diğer taraftan hafif düzey engelli öğrenciler için eğitim alabilecekleri bir iş okulu çok gereklidir. Bu okul Karacabey ya da Mustafakemalpaşa’da açılabilir. Bu şekilde mesleki eğitim alan engelli kardeşlerimize istihdam kapıları da rahatlıkla açılabilir” diye konuştu.

Bobaç son olarak da, Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin önümüzdeki yıl Yeni Mahalle Zincirli Kuyu Mevkii’ne yapılacak yeni binasında hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Engellilere destek olmalıyız!

Karacabey’e Engelliler Derneği kurulması için çalışma başlatacaklarının sözünü veren AK Partililer, ilçe olarak herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Her bireyin aslında bir engelli adayı olduğunu vurgulayan AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Özkan, “Engelli vatandaşlarımız bir gün değil, her gün hatırlanmalıdır. Devletimiz bu konuda engelli vatandaşlarımıza yönelik çok önemli yasaları hayata geçirdi. Ancak bunların bilinmesi gerekir. Karacabey’e bir Engelliler Derneği kazandırılması konusunda sizlerle aynı fikirdeyiz. Bu konuda çalışma yapacağız. Tüm ilçe halkının buna destek vermesini bekliyoruz. Partiler üstü kurulacak bir dernek, engellilerimize büyük yararlar sağlayacaktır. Engelli olmak bir suç değildir. O nedenle herkesin bu bilinci taşıması ve engellilere destek olması gerekir. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın” şeklinde sözlerini tamamladı.

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.