AK Parti’den Müftülüğe Camiler Ve Din Görevlileri Haftası ziyareti

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatı 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğü’nü ziyaret ederek ilçemizde görev yapan tüm din görevlilerinin haftasını kutladı.

AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan,  Başkan Yardımcıları Erol Şen ve Hakan Ayşavkı, İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya ile bir araya gelerek, müftülüğün yürüttüğü çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu ve beraber yapılabilecek işbirlikleri hakkında değerlendirmeler yaptı.

İşcan, “Yeryüzündeki Allah’ın evi konumundaki camiler hepimizindir”

Gerçekleştirdikleri ziyarette ilk sözü alan AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Gerek Müftülüğümüz gerekse bireysel olarak yakın diyalog kurduğumuz din görevlilerimizle yaptığımız istişarelerden memnunuz. Camilerimiz için bizim yapabileceğimiz bir şey varsa programımıza alarak yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Yeryüzündeki Allah’ın evi konumundaki camiler hepimizindir. Biz de göreve geldiğimizden bu yana çalışmalarımızı hak, hakkaniyet ve adalet ölçüleri içerisinde sürdürüyoruz. Doğru ve iyi işler yapmanın peşindeyiz. Allah hepimize hayırlı vazifeler yapmayı nasip etsin.

Kâbe-i Muazzama’nın yeryüzündeki şubeleri Camilerimiz, dua ve ibadetlerin Yüce Allah (C.C)’a topluca arz edildiği, gönüllerin huzur dolduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekânlarımızdır.

Birlik ve beraberliğimizin sembolü Camilerimiz, dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin bütün müminleri tevhit inancı etrafında toplayarak; birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını güçlendirmekte ve pekiştirmektedir. Camiler, sosyalleştirici, bütünleştirici, eğitici ve öğretici fonksiyonlarını icra etmektedir. Vatan sevgisinin, milli bütünlüğünün telkin edildiği, şehitlik, gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocaklarımızdır.

Toplumda model alınan saygıdeğer Din Görevlilerimiz, kutsal görevlerini aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışı ile yapmakta, dini konularda halkımızı aydınlatmakla birlikte aynı zamanda sosyal sorunlara çözüm aramak gibi çok önemli bir vazifeyi de yerine getirmektedirler.

Cemaatinin derdiyle dertlenen, üzüntüleriyle üzülen, sevinçlerine ortak olan ve herkesi sevgi ve şefkatle kucaklayan, yine pandemi sürecinde kurulan Vefa Destek Grupları’nda ve filyasyon ekiplerinde diğer kamu görevlileri ile birlikte büyük bir özveriyle görev yapan din görevlilerimizin çalışmaları ve gayretleri her türlü takdirin üzerindedir.

Büyük bir özveri ile görevlerini ifa eden başta Karacabey’imizde görev yapan din görevlilerimiz olmak üzere tüm din görevlilerimize en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Camilerimizin imarından tadilatına gönül veren hayır sahiplerimize teşekkür ediyor, her türlü fedakârlığı göze alarak hizmet eden din gönüllüsü kardeşlerimi hayırla yâd ederek, ahirete irtihal eden din görevlilerimize Yüce Rabbimden rahmet diliyorum” diye konuştu.

2020 yılının teması ‘Cami ve İlim´

İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya ise, “2020 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması olarak ‘Cami ve İlim´ başlığı belirlenmiş ve bu ana başlık etrafında birçok konunun gündeme gelmesi amaçlanmıştır. Camilerimizin iman, ibadet, kişisel ve sosyal hayatımıza bakışımızdaki rolü, camilerde vaaz, sohbet ve hutbelerle atılan ilmî adımlar, camilerimizde fedakerane gayretleriyle insanımıza hizmet eden din görevlilerimizin çok yönlü faaliyetleri, ilim yuvalarında yetişen âlimlerimizin gönül dünyamızdaki değerleri, onların dinî ve millî değerlerimizi tanıma ve tanıtma noktasındaki gayretleri gibi konular çeşitli boyutlarıyla ele alınıp değerlendirilecektir.

Her zaman yanımızda olan AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan’a ve yönetimine gerçekleştirdikleri kutlama ziyaretinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.