AK Parti’den miting gibi açılış

Karacabey AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan’ın Pazaryerindeki seçim bürosu, Milletvekili Önder Matlı’nın katılımıyla hizmete açıldı.
Açılışta konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, AK Parti’den önceki yılların hatırlanmak bile istenmediğini vurgu yaparak, “Nerelerden nerelere geldik? 14 Ağustos 2001′den önceki dönemi halkımız bir daha yaşamak istemiyor. O dönemler, umutların tükendiği yıllardı. Siyaseti ve ekonomisi dibe vurmuş bir ülkeden bahsediyorum. İMF’nin kapısında dilencilik yapan bir ülkeden, IMF’ye borç veren bir ülke konumuna geldik.
Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadeleyi ilke edinen AK Parti’den önce 70 milyon havuzu doldurmaya çalışıyordu ama havuzda sürekli delikler vardı. Tüm yük halkın sırtına yüklenmişti. Böyle bir durumda nasıl hizmet edilecekti? Alınan 100 lira verginin 80 lirası sadece borç faizlerine gidiyordu. AK Parti’yle birlikte yolsuzluklar yerini yollara bıraktı. Halka hizmetler yağdı. Hayaller gerçeğe dönüştü. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin oldu. Çünkü AK Parti’nin en önemli farkı, gücünü yalnızca ve yalnızca halktan almasıydı.
Bugün dünden, yarın da bugünden daha güçlü olmalıyız. Türkiye, dünyada en büyük 26. ekonomiden 16. büyük ekonomiye ulaştı. Hedefimiz 2023′tür. Türkiye’yi 2023′te dünyanın en büyük 10. ekonomisine ulaştırmayı hedefliyoruz. 2023′ten sonraki yeni hedefimiz ise 2071′dir. Daha çok yapacak işimiz var. Derdimiz hizmet ve millettir. Biz millete efendilik değil, hizmetkar olmak için buradayız. Türkiye artık dünyada söz sahibi ülkeler arasındadır. Durmak yok yola devam” şeklinde konuştu.
“Yeni Karacabey hedefiyle geliyoruz”
AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan ise göreve geldiklerinde belediyeciliğe ‘Sözde değil özde değişim’ ilkesiyle başlayacaklarını söyledi. Özkan, “Yeni belediyecilik anlayışımızda öncelikle Karacabey’de bir zihniyet devrimi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Özkan, “Katılımcılığı esas alarak tabandan tavana doğru yapılanan, çalışan, çalıştıran, denetleyen, denetlenen, şeffaf, hesap vermekten korkmayan, benlikten değil birlikten kuvvet alan bir mekanizmayı kurmak istiyoruz. Karacabey’de ve ilçemizin dışında yaşayan bütün değerleri Karacabey ortak paydasında buluşturmayı arzuluyoruz. Kentlerin yarışında iyi bir plan, program ve kadro ile Karacabey’in öncü olacağına inanıyoruz. Biz büyük Karacabey sevdası ile dertleniyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir’in imkanlarıyla öncelikli olarak Karacabey’in yıllar öncesinin şartlarına göre kurulmuş alt yapısına el atacaklarını dile getiren Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, ciddi bir bütçe gerektiren alt yapının yenilenmesini tamamlamadan caddelere makyaj yapmanın fuzuli gayretten öteye geçemeyeceğini söyledi. Özkan, “Şehir merkezinde çiçek ekerek, göz boyayan çalışmalarla vakit kaybeden Karacabey Belediyesi, yeni dönemde ilçenin kenar mahalleleri başta olmak üzere kangren olmuş alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturacak. Sihirbaz oyunları gibi insanların gözünü boyayarak Karacabey’e zaman kaybettirenlere halkımız artık prim vermeyecek” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.