AK PARTİ NİÇİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZ!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

AK Parti inişte, yükselişe geçmesi pek olasılık içinde değil. Bu nedenle tek söz sahibi olabilmek için ittifak ortakları arayacak. Ya da siyaset dışı yolları zorlayacak.
Ak Parti neden tek başına iktidar olamaz….
Üretim Devrimine önderlik edemez. Borçlanma Ekonomici kafa yapısı ve ülkeyi Borçlanma Ekonomisi ile soktuğu çıkmaz önündeki en büyük engellerden biri. Suriye politikasında yaptığı yanlışlar ve ihvancı düşünce tarzı Ulusu birleştiremez. Suriye ile ısrarla sürdürdüğü uzlaşmama tavrı ülkenin güvenlik ve ekonomisine zarar verdi, veriyor. Bu terörist ihvancı düşünceyi reddetmediği ve beslemeye devam ettiği takdirde Türk Ulusu bunun hesabını sorar. Ülke kaynaklarını kendi içinde yarattığı çıkarcı zümre içinde paylaşan ve paylaştıran yapısı da bu engellerden biri. Üretime döndürmek yerine yarattığı rantçı sınıfı ve hükümet içinde paylaştırdığı ülke kaynaklarını da Türk Ulusu bağışlamayacaktır.
Halkı zorlukları aşmaya seferber edemez. İktidarı süresince içine sinmiş sünni bakış açısı ve Cumhuriyet karşıtlığı bunun en büyük nedenidir. İçinde Ortaçağ kalıntılarını yani cemaat ve tarikatları barındırmaktır, Laiklik karşıtı tutumu da birleştirici olmasına engeldir. Devlet yönetiminde liyakati değil çıkarcılığı esas tutan kadro politikası ile haksız kazanç, haksız mevki, haksız adalet uygulamaları yoğun tepki çekmektedir. Özellikle dini kullanarak bunu yapması, İslam Dini aracılığıyla makam ve rant sağlaması kendisine yoğun bir nefret sağlamıştır. Kaynakları lükse harcayan saltanat düşkünlüğü ise Osmanlıcılık savunusundan kaynaklanıyor. Ak Parti Yönetici, Partili bireyler Cumhuriyet döneminde yaşandığını reddeden bakış açısıyla saltanat dönemi imiş gibi yönetici seçtiklerini (demokrasi sayesinde ) lüks içinde yaşayabileceklerini kabul ettiren bir “Reislik” sanrısı içindeler. Oysaki halkın büyük çoğunluğu bu nedenle oy vermedi. Oy verme nedenlerinin en önemli ikisinden biri; seçeneksiz bırakılmak için emperyalizmin kurduğu düzen ve düzene ayak uyduran muhalefetin çaresizlik ve acizliğiydi.
Ak Parti; bu inişi yükselişe çevirebilecek yetenekte değil. Öyle kadroları da yok. Öylesine ki oy verenlerin bir bölümü yılların “Ak Parti yaptı” yerine söylemi yerine “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” yapıyor demeye başladı. Bu büyük kentlerde muhalefete oy verilmesini sağladı.
Ak Parti yöneticilerinin “Dünyayı biz yarattık kibiri”, “bizden önce Türkiye ‘de hiçbir şey yoktu” saplantı hastalığı muhalefete oy olarak döndü. Kısaca şöyle diyebiliriz; “Sen Ak Parti olarak Cumhuriyet Değerlerine saldıramaz, yok diyemez, haddini aşamazsın” biçiminde sert bir uyarıda bulundu. Ak Parti içindeki bu Ortaçağ kalıntılarını yani cemaat ve tarikatları, terörist ihvancı savunuculuğunu, borçlanma ekonomiciliğini, Suriye ile kini sorgulayıp arınmazsa iktidarda tek başına artık kalamaz. En büyük ortağı olsa bile sözü en son söyleme hakkı verilmez.
Peki Ak Parti böyle değişim, arınma, sorgulama yapabilir mi? Öyle bir gücü ve yapısı var mı? Yapısında yarattığı ülke kaynaklarını sömüren rantçı sınıfı yok edebilir mi?
Kesinlikle Hayır!
Ak Parti artık tek başına bir iktidar seçeneği değildir!
………………………………………………………………………………..İKTİDAR SEÇENEKLERİ CHP-İYİ PARTİ -SAADET PARTİSİ NE DURUMDA ? ÖNÜMÜZDEKİ YAZIDA BUNU ANLATACAĞIZ…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.