AK Parti İşcan’la ‘Yola devam’ dedi

Mevcut başkan Ertem İşcan delegelerden güven oyu alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın katılımıyla gerçekleştirilen Karacabey AK Parti 7.Olağan Kongresi’nde, mevcut başkan Ertem İşcan güven tazeledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı 7.Olağan Kongresi’ni geçtiğimiz Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Tek listeyle seçime giren İşcan, 421 delegeden oy kullanan 269’unun desteğiyle yeniden ilçe başkanlığı görevine getirildi. Yapılan oylama sonucu yeniden başkan seçilen Ertem İşcan, AK Parti 7. Olağan Kongresi’ne katılan herkese teşekkür etti.

Büyük bir katılım ve coşku içinde gerçekleşen kongreye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Önceki dönem Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Osman Mesten, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Muhammet Müfit Aydın, Atilla Ödünç, önceki dönem Milletvekillerinden Hayrettin Çakmak, İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orhangazi İlçe Belediye Başkanı Bekir Aydın, Keles İlçe Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit, Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü, Orhangazi İlçe Başkanı Fahrettin Uludağ, Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, İl ve İlçe Kadın, Gençlik Kolları Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda AK Partili katılım sağladı.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin Divan Kurulu Başkanlığı’na AK Parti’nin eski İl Başkanlarından Hayrettin Çakmak getirilirken, üyeliklere; İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Elezoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adem Coşkun seçildi.

“Karacabey’imizi yeni hedeflere taşıyacağız”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, “AK Parti iktidarında Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları ile donatılan ilçemizde durmak yok, Karacabey’imiz inandığı yolda yürümeye devam edecek” dedi. İşcan yoğun alkış alan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizler AK kadrolar olarak milletin içinden gelen milli ve yerli bir hareketiz. Yani millete inanan, millete güvenen, milli değerlere yaslanan siyaseti milleti dönüştürmek için değil, millete hizmet için yapan bir siyasi anlayışa sahibiz. Bizler bu görevleri emanet olarak görüyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Hakkın rızası, milletin menfaati bütün hesapların, çıkarların üstünde. Bundan dolayı tüm ekibimle hesabi değil, hasbi olarak karşınıza geldik. Sizlerden alacağımız yetkiyle memleketimizi, Karacabey’imizi yeni hedeflere taşıyacağız.

Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top bile sindiremez. Gönüllerimizdeki birlik ve beraberliğimiz her türlü fitneye kalkan olacaktır diye düşünüyorum. Tevazu, samimiyet, gayretle; önce millet, önce memleket diyerek çıktığımız bu yolda Allah sizlerin karşısında boynumuzu eğdirmesin. Askerimizin, polisimizin ayağına taş değdirmesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aynı inanç ve kararlılıkla durmak yok, yola devam diyerek sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum.”

İşcan’ın ardından söz alan Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’de 2014 yılında devraldıkları hizmet bayrağını daha da yukarılara çıkarmak adına ilçeye vizyon kazandırdıklarını söyledi. Sürekli 3T şeklinde vurguladığı; Tarım, Turizm ve Teknoloji yatırımlarıyla ilçenin kalkınmasına öncülük ettiklerini belirten Başkan Özkan, 3D olarak adlandırdığı Doğum, Düğün ve Defin faaliyetleriyle de sosyal belediyeciliğe ivme kazandırdıklarını kaydetti. “Karacabey’de yapılan her işte Belediyemiz var.” diyen Özkan ayrıca Ramazan Bayramı’nın ardından ilçeye kazandırılan 25 farklı yatırımın açılışının yapılacağını sözlerine ekledi.

Göreve geldiklerinden itibaren muhtarlar başta olmak üzere, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla ilçelerin kalkınması adına sürekli istişare halinde olduklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti’nin gücüyle birlikte Bursa’da rekorlara imza attıklarını söyledi. Karacabey’in yanı sıra Mustafakemalpaşa ve İnegöl’ü de kapsayan altyapı ihalesinin 2 Nisan’da gerçekleştirileceğini duyuran Başkan Aktaş, “İhale ile birlikte Karacabey’imizde köklü bir altyapı çalışmalarımız başlayacak. Bizim işimiz çalışmak. Şehirlerimizi yaşanılabilir kılmak bizlerin başlıca görevidir.” diye konuştu.

“Onlar alçaldıkça bizler yükseliyoruz”

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, konuşmasında muhalefete yüklendi. Esgin, “Türkiye siyasetinin en büyük talihsizliği, ana muhalefet partisinin tarz-ı siyasetidir. Ana muhalefet şimdi de kendine yeni bir yol bulmuş, bizim icraatlarımızın itibarsızlaştırılması üzerinden bir muhalefet tarzı ortaya koyuyor. Köprü yapıyoruz itiraz ediyorlar, yol yapıyoruz itiraz ediyorlar, hastane yapıyoruz itiraz ediyorlar. Bunun ne kendilerine, ne aziz Milletimize, ne Bursa’mıza ne de ülkemize bir faydası yoktur. Taş üstüne taş koymayan, kalkmış bizleri eleştiriyor. Onlar alçaldıkça bizler yükseliyoruz.” ifadesini kullandı.

AK Parti’de görevlerin geçici davaya olan bağlılığın ise devamlı olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Ayhan Salman, “Kongreler bir siyasi partinin bayram günleridir. Yeniden tazelendiği günlerdir. Hele AK Parti gibi milletinin derdi ile dertlenen hizmet aşkı ile yanan bir lideri olan partilerde kongreler enerjinin zirveye çıktığı günlerdir. Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizi geleceğe taşımaya gayret ediyoruz. 7. Olağan kongrelerimizin ilçelerimize, şehrimize ve tüm teşkilatlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Kongrelerin yenilenme olduğuna dikkat çeken TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da konuşmasında özellikle CHP’yi eleştirdi. CHP’nin tek derdinin AK Parti’yi devirmek olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Ancak bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Çünkü her şeye bir kulp buluyorlar. O nedenle milletimiz bunlara hiçbir zaman gün yüzü göstermeyecek.” şeklinde konuştu.

“İyi ki AK Parti var” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, halka hizmet heyecanının AK kadrolar dışında hiçbir siyasi partide olmadığını savundu. 15 Ocak 1994 tarihine işaret eden Dağ, “Bu tarih aslında ülkemiz adına çok kritik bir tarihtir. Bu tarihte, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, o zamanki Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmiştir. İşte o Erdoğan, bugünlere gelindiğinde dünya lideri olarak karşımıza çıkmıştır.” dedi.

Muhalefeti de sert bir dille eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “Özellikle yerel seçimler sonrası İstanbul ve Ankara seçimlerini kazanan muhalefet, umutlanarak bir hayale daldı. Ama bunların balonları erken patladı. Çünkü bunlar çalışmayı sevmiyorlar. Milletimiz bunlara dersini yakın zamanda verecektir. İşleri güçleri iftira atmak, karalamak, ahlaksızca ve şerefsizce söylemlerde bulunmak olan bu güruh takımı, AK Parti’nin temiz iktidarını asla kirletemeyecek.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Daha önce AK Parti’nin Karacabey İlçe Başkan Adayı olarak belirlenen Ertem İşcan, tek listeyle girdiği seçimde; 421 delegeden oy kullanan 269’unun desteğiyle yeniden göreve seçildi.

Ertem İşcan başkanlığında yenilenen AK Parti İlçe Yönetimi’nde şu isimler yer aldı: Ali Altunç, Binnur Özden, Cemil Tosun, Erol Şen, Esra Ocak Aydın, Fahri Elezoğlu, Furkan Yolyapan, Gültekin Saygısever, Güray Karadeniz, Hakan Ayşavkı, İsmet Gülerce, Murat Efe, Mutlu Çet, Sezgin Parlaklar, Sibel Bilgin, Süleyman Garip, Tamer Mirza, Ayşe Köse ve Yüksel Cesur.

İl Kongre delegeleri ise şu isimlerden oluştu: Adem Coşkun, Adem Surguç, Ali Özkan, Ahmet Akbaş, Erol Şen, Ertem İşcan, Faruk Türe, Gültekin Saygısever Hamiyet Özenli, İsmail Ülker, İsmail Yozgat, Kadir Sevik, Mehmet Salih Bağış, Murat Avinç, Murat Erol, Mustafa Kuzu, Tamer Mirza ve Zeki Demir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.