AK Parti İl Başkanlığı ziyaretimizde yaşananlar gerçektir!

Bursa Karacabeyliler Derneği’nden Çelik’e sert yanıt:

Bursa Karacabeyliler Derneği yönetimi, Belediye Başkan adaylığı konusunda önceki gün açıklama yapan AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik’e sert yanıt verirken, Başkanları Yüksel Ceylan’a da sahip çıktı.

Çelik’in Bursa Karacabeyliler Derneğini yalancılıkla suçladığını iddia eden yönetim kurulu üyeleri, talihsiz olarak değerlendirdikleri açıklamayı kınadıklarını duyurdu.

AKP İl Başkanı Sedat Yalçın ziyaretinde yaşanılanları kamuoyuyla paylaşan Dernek yöneticileri şunları söyledi; “10 Temmuz 2012 Salı günü, Bursa AK Parti İl Başkanlığına seçilen Sayın Sedat Yalçın’a ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştirdik. Bu ziyaretle başlayan süreç ve basına servis ettiğimiz haber sonrası Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Sayın Mustafa Çelik'in yaptığı talihsiz açıklama, bizleri yönetim olarak yanıt vermeye mecbur kılmıştır.

Çelik, bizleri yalancılıkla suçlayamaz!

İl Başkanlığı’ndaki ziyarete Başkanımız Yüksel Ceylan ile birlikte 8 kişi katıldı. Sayın Yalçın'ın yaptığı açıklamaları başkanımız dışındaki 7 kişi de yanlış mı anladı? Konuşmada Dernek Başkanımız Sayın Yüksel Ceylan, AK Parti İl Başkanı Sayın Yalçın’a; ‘Karacabey adına üretmiş olduğumuz projelere tüm ilçe halkı ve firmalar destek verip, sahip çıktığı halde kendini bilmez bir kaç kişi projelerimizin önünü kesmeye ve engellemeye çalışmaktadır. İnanın buna bir anlam veremiyoruz’ demiştir.

Sayın Yalçın da bunun üzerine; ‘Projelerin önünü kesmeye çalışanların amacı yaklaşmakta olan 2014 yerel seçimlerinde sizin de belediye başkan adayı olursunuz korkusudur’ diyerek düşüncesini belirtmiştir.

Dernek Başkanımızın da; ‘Yok öyle bir niyetimiz’ açıklamasının ardından Sayın Yalçın da; ‘Neden olmasın, her isteyen aday olabilir. Yeter ki Karacabey’e hizmet edecek birisi olsun. Görüyorum ki, sizin de çok güzel hizmetleriniz var’ şeklinde ifadede bulunmuştur.

Basında çıkan bu yazının akabinde Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik, olayı farklı bir boyuta taşımıştır. Dernek Başkanımız Yüksel Ceylan ile ziyarete katılan yönetim kurulu üyelerini yalancılıkla suçlamıştır. Bizleri rencide etmiştir. Karacabeyliler Derneği yönetim kurulu üyeleri ve tüm üyeler adına Sayın Çelik’i şiddetle ve esefle kınıyoruz. 25 bin kişiyi karşısına aldığının farkına varmasını istiyoruz. Çelik’in açıklamalarıyla, Bursa ve köylerinde yaşayan tüm Karacabey insanını yalancılıkla suçlamış olarak kabul ediyoruz. Bu açıklamasıyla kimin siyasi beklentisi uğruna projeleri engellemeye çalıştığının da ortaya çıktığını belirtmek istiyoruz.

Karacabey insanı için çalışıyoruz!

Karacabeyliler Derneği olarak, çalışmalarımızda insanı ön planda tutuyoruz. İnsan ayrımı yapmadan, parti gözetmeksizin; Türk’ü, Kürt’ü, Roman’ı, Manav’ı ve etnik kimlikleri ne olursa olsun, Karacabey’de doğanı ve doyanı ayırmaksızın, el ele çalışmakta ve dünyanın global sorunu olan işsizlikle mücadele adına elimizden gelini yapmaktayız. Şu ana kadar da yaklaşık 600 kişiye iş bulmamız ne demek istediğimizi herhalde ortaya koymuştur.

Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz!

Bizler, Sayın Çelik gibi bir hesaplaşma uğruna hastanede çalışan 3 masum insanı işten çıkarıp, yerine kendi yandaşlarımızı işe sokmuyoruz. Bu şekilde insanların ekmeğiyle oynamak hizmet midir sizce? Karacabeyliler Derneği’nin bütün proje ve çalışmaları ortadadır.

Son olarak, Sayın Mustafa Çelik’e talihsiz açıklaması nedeniyle cami duvarına yaklaştığını hatırlatır ancak, diğerini yapmamasını tavsiye ederiz. Şu unutulmasın ki, bizler hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz, olmayacağız da.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.