AK Kadınlar “Kadınlar Günü”nü kutladı

Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi Hamiyet Özenli başkanlığında ilçedeki emekçi kadınları ziyaret ederek “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.
Karacabey Belediyesi, Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü ve Adliye’deki emekçi, Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim gören ve çarşı merkezinde çalışan kadınlarla birlikte, bayan kuaförleri de ziyaret eden AK Kadınlar, karanfil dağıtarak anlamlı günlerini doyasıya kutladı. Ayrıca Devlet Hastanesi çalışanlarını da unutmayan AK Partili kadınlar, ziyaret ettikleri hastalara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
Programla ilgili konuşan AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “Geleceğimizi yetiştiren, şekillendiren, koruyan kadınlarımızı sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlamak gerek. Bizler de böylesine özel bir günde farkındalık oluşturmak istedik ve kadınların her zaman hatırlanması gerektiğine vurgu yaptık. Bugün işyerlerinde, evlerde, sokaklarda çalışan emekçi kadınlarımızın bire bir günlerini kutladık. Halk oylaması için “Evet” yazılı broşürlerimizi de dağıttık. Ayrıca kurumlarımızda çalışan kadınlarımızı da unutmayarak anlamlı günlerini kutlayarak, karanfil takdim ettik.
AK Parti Hükümetleri boyunca kadınlar için birçok yenilik hayata geçirdik. Eğitimden sağlığa, iş hayatından siyasete kadar birçok alanda AK Parti’nin sağladığı yeniliklerle kadınlarımızın daha fazla temsili sağlandı. AK Parti kadroları; iktidarı boyunca, kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz oldu. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele ettik. Okullarımızda, kamu dairelerimizde ve TBMM’de artık kadınlarımız tercihlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kalmıyor. Kadınların başta iş dünyası olmak üzere sosyal, kültürel ve siyasi hayata katılımları son on beş yılda çok önemli bir ivme kazanmıştır. Siyasete baktığımızda da geçmiş yıllara oranla en fazla kadın temsil oranı AK Parti Hükümetleri zamanında oldu. Kadınlara sahip çıkan oluşumun bir bireyi olmaktan gurur duyuyoruz. Bizler AK Parti ailesi olarak kadınlarımızın daha iyi, daha güzel bir ülkede yaşaması için var gücümüzle sahada çalışmaya devam edeceğiz.
Kadınlarımızın ülkemizin geleceğine damga vuracağına tüm kalbim ile inanıyor; bugünün anısına bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.” dedi.
Öte yandan aynı gün Kadın Kolları, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve yöneticileri ile birlikte Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da katıldığı Saadet Mahallesi’nin ‘Uyuşturucuya Hayır’ kampanyası çerçevesinde farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği programa da katılım sağladı. Konuşmaların ardından Saadet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Üzer, tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladığını belirterek Başkan Hamiyet Özenli’ye anlamlı günün anısına çiçek sundu.
Ayrıca AK Kadınlar, 8 Mart akşamı Karacabey Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Kadınlar Günü Programı’nda da hazır bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.