Sporda hareketli günler!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen Okul Sporları Yarışmaları Karacabey’de de başladı.
Her yıl kıyasıya mücadelelere sahne olan okul sporları müsabakaları hakkında bilgi veren Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, “İl genelinde 3 küme halinde düzenlenen okul spor yarışmalarının İlçelerdeki okullar arasındaki mücadelesini kapsayan 2. Küme müsabakaları da Karacabey’de 06 Mart 2017 Pazartesi günü yapılan YILDIZ ERKEKLER BASKETBOL müsabakalarıyla başladı.
Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organize ettiği müsabakalar Basketbol, Futsal, Futbol ve Voleybol branşlarında Küçükler Yıldızlar ile Gençler’in Kız ve Erkek kategorilerinde düzenlenecektir. Okul spor yarışmaları 2. küme müsabakalarına ilçemizdeki 21 okulumuz katılım göstermektedir. 4 branşta 68 okul takımımız ilçe şampiyonu olmak için mücadele verecektir. Geniş katılımın sağlandığı ilçemizde müsabakalarda 88 karşılaşma yapılacaktır. Bu müsabakalara toplamda okullarımızdan 1300’ü aşkın sporcumuz katılacaktır. Karşılaşmaların 02 Mayıs 2017 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır.
Resmi müsabakaların tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin şenlikleri sahne alacak. 1-5 Mayıs 2017 tarihlerinde Atatürk Kültür Parkı’nda ve Esentepe okullar bölgesinde olmak üzere de 2 ayrı şenlik alanı oluşturularak hafta boyunca gençlerimizin eğlenmesi sağlanacaktır.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası ise Karacabey Belediyesi ile ortaklaşa organize edilecektir” dedi.
Karacabey’li güreşçiler Türkiye Şampiyonası’nda ter dökecek
Bir diğer başarının ise güreşten gelmiş olmasının gururu içinde olduklarına vurgu yapan Ayhan Sağlam, “Güreş İl müsabakalarındaki başarılarından sonra Bursa’yı temsil etme hakkı elde eden Karacabey’li güreşçilerimiz Sakarya’da yapılan Okullar Arası Grup Müsabakalarından da başarı ile ayrılarak 1-3 Nisan tarihlerinde Çankırı’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etmişlerdir.
Güreşçilerimiz İsa Keçe 54 kg (Mesleki Teknik A. Lisesi) ile Haktan Can Bıyık 47 kg. (And. İmam hatip Lisesi) evlatlarımıza ve Antrenör Ali Varol’a Türkiye Şampiyonası’nda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.