Aile hekimi sıkıntısı

Sağlık konusundaki sorunlar çığ gibi büyüyor:
Karacabey Esentepe Aile Sağlığı Merkezi’ndeki Aile Hekimi sıkıntısı tepki çekmeye başladı.
Aile Hekimliği uygulamasına 1 Ekim 2009 tarihinde geçilmesine karşın 16. Bölge Hekimi’nin hala göreve başlamaması, Hamidiye Mahallesi ile Küçükkaraağaç, Ortasarıbey ve Hamidiye köylülerini isyan ettirdi.
Aile Hekimliği kişiye yönelik bir sağlık uygulaması olmasına karşın, 3 bin 586 kişinin yer aldığı 16. Bölge’de hekim yerine ebe görevlendirmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.
            Esentepe ASM’ye giden vatandaşlar, duvarda asılı “Aile Hekimi yok. Boş olan hekime gidilebilir” talimatı ile karşılaştıklarını belirterek, “Doktorsuz Aile Hekimliği uygulamasına geçilir mi?” diyerek Ak Parti yöneticilerini eleştirdi.
             Uygulamanın Mustafakemalpaşa’da kusursuz yürütüldüğünü öne süren vatandaşlar, “Mustafakemalpaşa’dan, her alanda olduğu gibi sağlık konusunda da çok geride kaldık. Hastane sıkıntısının yanı sıra Aile Hekimliği uygulamasında da çok gerideyiz” şeklinde konuşarak bu konuda çözüm üretilmesini istedi.            “Karacabey, Mustafakemalpaşa’nın köyü mü?” söylentileri bir kez daha ayyuka çıkarken, vatandaşlar iktidara yüklendi. Toplum Sağlığı Merkezi’nin yanı sıra İktidar’ın da ağır eleştiri aldığı sıkıntının ne zaman giderileceği bilinmezken, doktor atamasının bir an önce yapılmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.