“Aile Eğitimi” kursiyerleri sertifikalandı

Karacabey Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nda düzenlenen “7-19 Yaş Aile Eğitimi Kursu”na katılan 24 veli sertifika ile onurlandırıldı.
Sertifika törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Şube Müdürü Hüseyin Akbaba, okul müdürleri Ahmet Türk, Erbay Köse, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Bir insanın dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır.
Anne, babanın çabası ve endişesi, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de desteğe, yol gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar.
7-19 yaş aile eğitimi programının temel amacı budur. Montaigne’in bir sözü var: ‘Bir aileyi idare etmek, bir devleti idare etmekten daha zor.’ Kursumuza katılan velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Akbaba ise “Aile, önemli bir güç ve sağlam bir kale olarak kalmalı. Bunun için velilerimizin mutlaka bu eğitime katılmaları gerektiğini düşünüyorum. Katılan velilerimize, programı organize eden okul müdürlerimize, rehber öğretmenlerimiz Çiğdem Turan ve Bahar Gülsün’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kursun oldukça verimli geçtiğini belirten veliler, sadece çocuklarıyla ilişkilerinde ya da aile içi etkileşimde değil, hayatın her alanıyla ilgili bilgi, beceri ve bakış açılarını geliştirme fırsatı bulduklarını söyledi. Çocuklarının da kendilerinde olan değişimleri fark ettiklerini dile getiren veliler, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Program, eğitimler sırasında çekilen resimlerden oluşan slâyt gösterisi ve yapılan ikram ile birlikte sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.