Afetzede çiftçi yardım bekliyor!

Karacabey ovasında yaşanan afet, İşçi Partisi ilçe yönetiminin katkılarıyla ulusal gündeme taşındı.
Ulusal Kanal, sağanak yağış ve dolunun vurduğu ovada program çekimi yaptı. Sultaniye Mahallesi’nde gerçekleşen çekimlerde, afetzede çiftçilerin sıkıntıları ulusal gündeme taşındı.
Ulusal Kanal Bursa Sorumlusu Sevim Erol yönetiminde gerçekleşen programda söz alan Sultaniye Muhtarı Derviş Mete, yaşanan afeti bütün boyutlarıyla anlattı. Sel sularının tahliyesi için yeterli müdahalede bulunulmadığını belirten Derviş Mete, “Kendi imkânlarımızla sel sularını tahliye etmeye çalıştık. Binlerce dönüm ekili alan sular altında kaldı. Yağışların sürmesi, tahliye çabalarımızı boşa çıkardı.
Afetten büyük zarar gören köylümüz, devletten yardım bekliyor. Şuana kadar net bir açıklama yapılmadı. Sadece borçların ertelenmesi gibi söylentiler yayıldı. Borçların ertelenmesi ya da taksitlendirilmesi yapılacaksa, en az 5 yıla yayılmalıdır. Ödemeler, faiz ve TEFE, TÜFE gibi borcu artırıcı uygulamaların dışında tutulmalıdır.
TARSİM, aşırı yağış ya da aşırı sıcaktan oluşacak ürün zararlarını kapsamıyor. Dolu dışında zarar ödemesini kabul etmeyen sigorta sisteminin çiftçilere hiçbir yararı olmuyor.
Ovadaki drenaj sistemi, yetersizliğini haykırıyor. Çiftçimiz kendince günlük çözümler bulmaya çalışıyor.
Yetersiz destekleme, çiftçilerimizi özel bankalardan da kredi almaya zorluyor. Hükümetin özel bankalarla ilgili çalışma yapması, gelecek yılki ekimler için çok önemli hale geldi. Geçen yıldan gelen borçlara, toplanamayan ürünlere yapılan masraflar eklendi” dedi.
2009 yılında zarar gören zeytinliğine ilişkin yüzde 55 ve 95 bin TL’lik hasar tespit tutanağını gösteren Mustafa Yıldız ise, kendisine hiçbir yardımda bulunulmadığını söyledi. Yağışların ardından yapılan hasar tespitlerinin karşılıksız kalmaması temennisinde bulunan Yıldız, afetzede çiftçilere bir an önce yardım eli uzatılmasını istedi.
İşçi Partisi İl Başkanı Nadir Erol, “Gümrük Birliği ve AB dayatması ile ne ekeceğimize yabancılar karar veriyor. Şeker ve sigara fabrikaları satılarak yok edildi. Ülke ekonomimiz bağımsızlığı ve özgürlüğü yitirildi. AKP hükümeti, çıkardığı yasalarla ülkenin ekonomik gücüne ihanet etti” diye konuştu.
Ekonomik ve özel yaşamın baskı altına alındığını söyleyen İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “AKP’nin baskıcı uygulamalarının sonucu toplumsal mutsuzluk oluştu. İcra takipleri, aile içi cinayetler, hızla artan uyuşturucu kullanımı ve fuhuşta artan çöküntüler toplumsal mutsuzluğun sonucudur.
İşçi Partisi olarak Karacabeyli çiftçilerimizin sesi ve öncüsü olacağız. Beden emekçisi çalışanların, her damla alın teri bizim kutsal değerimizdir. Yurdumuzun ekonomisi için dökülen terle, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için dökülen kan, bizim için en yüce değerlerdir. Haklarımızı savunmanın tek yolu örgütlenmektir. Ulusumuzun temel özelliklerinden en önemlisi, paylaşım ve dayanışma ruhudur. Bağımsızlık savaşımız dayanışmanın, birliğin eşsiz destanıdır.
Yapacağımız direniş, birleşecek gücümüz geleceğin güvencesidir. Gelecek bizlere torunlarımızdan emanettir. Emanete ihanet, Türk ulusunun özünde yoktur. Buram buram emek kokan alın terlerinin birleşerek sel olup akma zamanıdır. Baş tacı edileceğiniz, özü emek olan tek yer İşçi Partisi’dir. Tüm birimlerimizle çiftçilerimizin emrindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün çiftçileri, askerleri olarak birleşmenin, dayanışmanın zamanıdır. Tek yumruk, tek yürek olarak ABD’ci, AB’ci ve işbirlikçi partilere karşı yurt savunması yapmalıyız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.