İMKB’de neler oluyor?

Karacabey İMKB’de özellikle bayan öğretmen-lerin tedirginliği tavan yaparken, erkek öğretmenlerin sus-pus olması eleştiriliyor.
Rahatsızlıklarını anlatmakta zorlandıklarını belirten öğrenci velilerinden Fatih Alpaslan ise “Okulumuzdaki dedikodular ayyuka çıktı. Yıllardır süre gelen sıkıntılar nasıl oluyor da bir türlü sonlandırılamıyor? Erkek öğrenci alınmayan bir okulda neden bayan yöneteci yok? Bayan yönetici bulundurma zorunluluğu bu okulda neden işletilmiyor? Bunları anlamakta zorlanıyoruz” dedi.
Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde özellikle bayan öğretmenlerin büyük tedirginlik yaşadığı belirtildi. Okuldaki huzursuzluğun giderek arttığı dillendirilirken erkek öğretmenlerin sus-pus olmaları ise dikkat çekici bulunuyor.
İMKB’deki rahatsızlıkları anlatmakta zorlandıklarını dile getiren öğrenci velilerinden Fatih Alpaslan sıkıntıların dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi.
Aynı zamanda Memur-Sen Karacabey Temsilciliği görevini de yürüten Fatih Alpaslan, “Hoş olmayan dedikodular ayyuka çıktı. Okulumuzda yıllardır süren bu sıkıntılar nasıl oluyor da sonlandırılamıyor anlamış değiliz. Sendikamıza kadar gelen şikayetler Milli Eğitim Müdürlüğüne hiç mi ulaşmıyor? İMKB’deki huzursuzluk kimseyi ilgilendirmiyor mu?
Erkek öğrenci kaydı bile yapılmayan İMKB’de neden bayan yönetici yok? Bayan yöneticilerimizin döneminde böyle sıkıntılar yaşamadık. Bayan yönetici zorunluluğuna karşın yapılan uygulamaları anlamakta zorlanıyoruz. Özellikle bayan öğretmenlerimizin yaşadıkları tedirginlik nedeniyle okula gitmek istememeleri çok düşündürücüdür.
Çocuklarımızın geleceğini emanet ettiğimiz bir okulda öncelikle güven ortamı yaratılmalıdır. Tedirginlik içinde yapılan eğitim-öğretim ne kadar sağlıklı olur? Kaygı ve kuşku içinde bir yere varamayız. Söz konusu okulumuza gönderdiğimiz çocuklarımız öğretmenlerine anne gibi, baba gibi güven duyabilmelidir. Bu ortamı sağlamak da yöneticilerin öncelikli görevidir” dedi.
Alpaslan, güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratılamaması durumunda İMKB’nin geleceğini iyi görmediğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.