Adliye Sarayı taşındı

Bugünden itibaren yeni binada hizmet verecek:
Karacabey’in yılladır özlemini çektiği yeni adliye binasında taşınma işlemleri önceki gün başladı. Yeni Adalet Sarayı’nın tamamlanmasının ardından adli tatilin başlamasıyla birlikte 7 Eylül’de hizmete devam edeceği bildirildi.
            2008 yılının Nisan ayında inşaatına başlanan Adalet Sarayı, 4 bin 124 metrekare kapalı alan ve dört katlı yapısıyla savcı, hakim ve diğer çalışanların modern bir ortamda çalışmasını sağlayacak.
            Görkemli bir yapıya kavuşan Adalet Sarayı, 12 savcı ve hakim odaları, 1 başsavcı, 2 İcra Müdürlüğü, 10 savcılık kalemi, 4 duruşma salonu, 2 uzlaşma odası, katlı otoparkı, kütüphanesi, kafeteryası, yemekhanesi, her katta modern 6 tuvaleti, aynı anda hem soğutan hem de ısıtan klimaları, alt katında ise 10 arşiv odası ile nezarethaneleri bulunan doğalgazlı yeni bina Karacabey’in çehresini değiştirecek.
            7 Eylül’de sona erecek Adli tatil süresince, adliyelerde nöbetçi mahkemeler görev yapacak. Yüksek yargı organlarında da bir daire başkanı ve bazı üyeler nöbetçi kalacak. Nöbetçi mahkemeler, acil olaylara ilişkin davaları karara bağlayacaklar.
            Yeni adli yıl 7 Eylül günü modern Adalet Sarayı’nda açılacak. Yeni Adalet Sarayı’nın hizmete girişi nedeniyle bir tören düzenlenmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.