ADD’den “Öğretmenler günü” mesajı

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Haluk Aka, mesajında “24 Kasım Öğretmenler gününü kutladığımız bugün bir bakıma kendimizi sorguladığımız gün olmalıdır. Sadece bu vesile ile öğretmenlerimizi hatırlamak, her şeyden önce onların emeğine saygısızlık olur. Öğretmenlerimizin ve yaptıkları mesleğin önemi açıktır. Toplumumuzdaki her birey bu önemin her an farkında olmalıdır.
Öğrencilerine vatan sevgisini, doğruyu ve diğer önemli değerleri öğreten öğretmenlerdir. Dolayısıyla toplumumuzdaki her birey onların eseridir. Öğretmenlerin öğrencilerine genel bilgi ve kültürün yanında ahlaki değerleri de öğretmeleri, sevgi ve hoşgörüyü aşılamaları önemlerini bir kat daha arttırmaktadır. Bireylerin kişiliklerinin gelişmesinde, sosyal kişiler haline gelmesinde öğretmenlerimizin emeğinin rolü çok büyüktür. Demokrasimizin gelişmesinde de öğretmenlerimizin üstlendiği görev çok önemlidir. Çünkü ancak demokratik davranışları gelişmiş kişiler, demokratik davranışları gelişmiş bireyler yetiştirebilir.
Ürünü insan olan ve insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu düşündüğümüz öğretmenlik aslında ülkemizin geleceğidir. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen ulusların bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. Ulusal kalkınmanın temeli eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple ülkemizin daha ileri gidebilmesi için eğitimin kaliteli ve bilimsel metotlarla yapılması gerekmektedir. Bunun içindir ki, öğretmenlerimizin sorunları, eğitim sorunlarımız içinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu soruna ulusal sorun çerçevesinde çözüm aramak gerekir. Tüm memurlarda olduğu gibi öğretmenlerinde sorunları sadece ekonomik değildir. Ekonomik sorunların yanında mesleki sorunlar ile özlük ve sosyal sorunlar içinde boğuşan öğretmenlerimizin sıkıntılarına en kısa sürede çözüm üretilmelidir. Çağdaş demokrasilerde olduğu gibi öğretmenlerin örgütlenmeleri teşvik edilmelidir. Grev hakkı olmayan toplu sözleşme hakkının da hiçbir önem arz etmediği bilimsel ve sosyal bir gerçektir.
Önderimiz Mustafa Kemal’in belirttiği, “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür” cümlesinde de açıkça görüldüğü gibi çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız ulusal kurtuluş savaşının kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile korunabilir.
Her günü, bu günkü duygu ve düşüncelerle yaşamak dileğiyle öğretmenlerimize saygı, sevgi ve şükran duygularımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.