“Fedakar öğretmenlerimiz geleceği inşa ediyor”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Koçak mesajında, “Gençliğine sahip olan geleceğinden emin olur. Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle teçhiz edilmiş, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, büyük Türkiye’nin inşasında en değerli servetimiz olacaktır” dedi.
Tüm öğretmenlerin gününü kutlayan SP İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, “Öğretmenlerimizin karşı karşıya bulundukları zorluklara karşın ortaya koydukları gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir.
Altın nesil yetiştirme gibi ulvi bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşımalarına karşın öğretmenlerimiz, uygun çalışma şartlarından ve maddi imkânlardan yoksundur. Maalesef öğretmenlerimiz ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. Büyük bölümü ailesinin geçimini sağlayabilmek için işportacılık, simitçilik, şoförlük gibi ek işler yapmak zorunda kalmaktadır. Türkiye, OECD ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaşı veren ülkelerden biridir. Avrupa ülkelerindeki bir öğretmen özlük hakları bakımından, bizim öğretmenlerimizden 3- 4 kat daha fazla ücret almaktadır. Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkânı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir.
Eğitim camiasının bugün karşı karşıya bulunduğu en büyük sorunlardan biri de atama bekleyen öğretmenlerdir. Ülkemizde çok ciddi bir öğretmen açığı var. Bu açık derhal kapatılmalıdır. Hem öğrencilerimize hem de atanamayan öğretmenlerimize yıllardır yaşatılan bu mağduriyet derhal giderilmelidir. Çünkü eğitim bir ülkenin en önemli ve en öncelikli meselesidir.
Öğretmenlerimizin hangi fedakârlıklarla çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Tüm olumsuzluklara karşın öğretmenlerimizin gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çaba her türlü takdirin üzerindedir. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyor, şahsım ve teşkilatımız adına tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.