Köylerde sıkıntı büyük

Karacabey İşçi Partisi İlçe Örgütü, köy ziyaretlerini Sazlıca, İsmetpaşa, Beylik, Ovaesemen, Taşlık, Akçakoyun, Akçasusurluk, Ekmekçi, Hayırlar, Ekinli ve Ballıkaya’da sürdürdü.
Ziyaretlerdeki izlenimlerini paylaşan İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Genel Merkezimizin yaptırdığı kamuoyu araştırmalarının gerçekçiliğini hissettik. Seçmenlerin yüzde 29’u oy verdiği partiden dolayı kendisini sorgulamaya başlamış durumda. Yüzde 26’sı ise 2015 seçimleri için kararsız” dedi.
Köylülerin, Büyükşehir yasasını ihanet olarak kabullendiği söyleyen Ahmet Aygün Ata, “Köylülerimiz, Büyükşehir yasasından büyük zarar göreceklerinin farkında. Köy tüzel kişiliklerine ait tüm varlıkların peşkeşe hazır bekletildiğini söylüyorlar. Ancak direneceklerini ve varlıklarını korumak için tüm mücadeleyi vereceklerini de sözlerine ekliyorlar.
İsmetpaşa’da araçlar atıl durumda bekliyor. Tahsis edilen sefer sayısı yetersiz. Halkın paralarıyla alınan araçların öylece duruyor olması köylülere ihanettir. Ülke ekonomisine ihanettir. Bütün görevler Büyükşehire aktarılmasına karşın, halkımız camilerin ısınma giderlerini ödemeye devam ediyor. Muhtarlıkların giderlerini muhtarlarımız karşılıyor. Beylik’te içme suyu yetmemeye başlamış. Artezyen suyu kullanıyorlar. Arıtma bedelini yine köylümüz ödüyor. Taşlık’ta köye yakın araziye taş çıkarma ruhsatı verilmiş. Otlağın vasfı düşürülerek ak ranta hazırlanmış. Hazine arazilerinin satışa çıkarıldığı yönündeki bilgiler köylülerimizi huzursuz ediyor. Neye, kime ve hangi amaçla satılacağının kaygısını yaşıyorlar.
Köylerimizde korucu olarak adlandırılan görevliler ayda 10-15 gün çalıştırılıyor. Her köyde farklı ücretler veriliyor. Ay sonu ise görevlilere bordro verilmiyor. Yalnızca bankadan paralarını alıyorlar. Sosyal güvenceleri, 10 yada 15 gün prim yatırılarak sözde sağlanıyor. Çalıştıkları süre içinde genel temizlik görevi yapıyorlar. Asli görevlerinin tanımı belli değil. Çöp kamyonlarıı haftada bir gören köylülerimiz kendilerini şanslıyız diye tanımlıyor. Koruculara yapılan uygulamanın hukuki yönden araştırması içindeyiz. İşçi büromuz yasaları inceliyor. Kısa sürede kamuoyuna açıklama yapacağız.
AB’nin buyruğunu yerine getiren emir eri AKP, Kürdistan projesine hizmet ediyor. Çıkardıkları yasanın neye mal olacağını bilmelerine karşın, emir eri görevini CHP ve MHP’nin desteğiyle sürdürüyor. Bu arada altyapı ve bilgi yoksunu oldukları için çuvallıyorlar. Birbirlerine ağlanıp, sızlanıyorlar. Olan da halkımıza oluyor. AKP’nin de, ana ve yavru muhalefetin de Türkiye diye bir derdi yok. ABD güdümünde, AB programlarıyla İsrail’i kan kardeş yapıp ülkemizi bölmeye hizmet ediyorlar” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.