Açık Lise’den üniversiteye

Karacabey’de liseyi yarım bıraktıktan sonra öğrenimini Açık Öğretim Lisesi’nde devam eden Arzu Bolca hayalini kurduğu Fen Edebiyat Fakültesi’ni kazandı.
2007 yılında Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan Arzu Bolca (19), üniversite hayalini 2008 ÖSS sınavında gerçekleştirdi. Bu yıl girdiği Öğrenci Seçme Sınavı’ndan SÖZ-2 puan türünden 323,307 puan alan Bolca, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanmayı başardı. Bolca, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan mezun olduktan sonra liseyi yarıda bırakarak 2005 yılında Açık Öğretim Lisesi’ne başladı. 2007 yılında açık öğretimden mezun olan Bolca’nın bu büyük başarısını Halk Eğitimi Müdürü İbrahim Çalı takdirle karşıladı.
Çalı, Arzu Bolca’nın elde ettiği bu büyük başarının takdirle karşılanması gerektiğini belirterek, öğrenimini çeşitli sebeplerle yarım bırakmak zorunda kalan öğrencilere de örnek olduğunun altını çizdi. İbrahim Çalı, “Eğitimini türlü sebeplerle yarıda bırakan öğrenciler Açık İlköğretim ve Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt yaptırarak devam edebilir. Arzu kızımızın gösterdiği bu başarı herkese örnek olmalıdır. Kendisini gösterdiği bu başarıdan dolayı tebrik ediyor, eğitimi yarıda bırakan öğrencileri de bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.