2. Kızılay İş Merkezi hizmete açıldı

Türk Kızılayı Karacabey Şubesi tarafından yapılan “2. Kızılay İş Merkezi” önceki gün gerçekleştirilen görkemli bir açılışla hizmete girdi.
Runguçpaşa Mahallesi 75 Sokak’ta 2015 yılında temeli atılan 4 katlı 2. Kızılay İş Merkezi’nin açılış töreninde protokol ve vatandaşlar hazır bulunurken, Kızılay Karacabey Şube Başkanı Ahmet Kırmızı, ilçeye kalıcı bir eser bırakmanın gururu içinde olduklarına vurgu yaptı.
2. Kızılay İş Merkezi açılışına; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, siyasiler, çevre ilçelerin Kızılay şube başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin sunumunu ve açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Karacabey Şube Müdürü Ebru Toprak, 242 metrekarelik arsanın 42 yıl önce merhum Fırıncı Ayşe Erim tarafından bağışlandığını bildirdi.
Söz konusu arsa ile ilgili 1 Mart 2015 yılında Kızılay Karacabey Şubesi’nin Genel Merkez’den yetki alarak işlemleri başlattığını kaydeden Toprak, “Önce inşaat firma ihalemizi yaptık ve inşaata start verdik. İş Merkezimiz 4 katlıdır. En alt katta 508 m2’lik işyeri bulunmaktadır. İşyerimiz, bodrum kat-zemin kat ve asma kat olmak üzere 3 katlıdır. Binamızın 1 ve 2. katlarında 65 m2’lik home ofisler, 3. katında 110 m2’lik 2 adet home ofis ve yine 65 m2’lik home ofis bulunmaktadır. Home ofislerimizde lavabo ve mutfak mevcuttur.
Binamızın yaklaşık olarak değeri 1 milyon 500 bin liradır. İş Merkezi’mizi yaparken kurumumuz kendi özkaynaklarını kullanmıştır. Karacabey’imize çok güzel bir eser bırakmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kızılay’a küçük büyük demeden bağışta bulunan bağışçılarımız ile iş merkezimizin inşaatını yapan yüklenici firma yetkililerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kızılay Karacabey Şube Başkanı Ahmet Kırmızı ise, “İlçemiz adına çok önemsediğimiz bir projeyi gerçekleştirmiş olmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Bundan 4 yıl önce yönetimi devraldık. Kızılay olarak Karacabey’e kalıcı bir eser bırakmak için bu iş merkezinin yapımı ve gerçekleşmesi adına yoğun mesai harcadık.
Merhum Fırıncı Ayşe Erim’in 1975 yılında Kızılay’a bağışladığı bu arsa üzerindeki iş merkezini kendi özkaynaklarımızla yaptık. Bizlere her zaman olağanüstü destek veren Karacabey halkına, tüm üye ve bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kızılay’ın ülke için çok önemli bir misyonu olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ali Özkan da, “Türkiye’de kan başta olmak üzere birçok konuda gerçekleştirdiği yardımlarla takdiri hak eden Türk Kızılayı, Karacabey’e de güzel bir eseri inşa etti. Bu güzel hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 2. Kızılay İş Merkezi Karacabey’imize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kızılay’ın yeni iş merkezinin açılış kurdelasını kesen protokol, binayı gezerek yeni kiracılara da ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.