‘2. Karacabey Longoz Maratonu’ nefesleri kesti

*Karacabey Belediyesi tarafından, oksijen deposu Longoz Ormanları’nda geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular sayesinde de büyük ilgi gören ‘Longoz Maraton Koşusu’, bu yıl da büyük bir coşkuya ve heyecana sahne oldu.

*7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen yarışta, profesyonel atletler için 15 kilometrelik ‘Longoz Maratonu’ ile tüm vatandaşların katılabildiği 3 kilometrelik ‘Halk Koşusu’ yer alırken, heyecanın bir an olsun eksilmediği yarışta dereceye girenler ödüllerini, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın elinden teslim aldı. 

 

İlçenin sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan gelişimi olduğu kadar; sportif yönden de çağ atlaması adına birbiri ardına yenilikçi projelere imza attıklarını belirten Karacabey Belediyesi, ‘sportif kent’ hedefi doğrultusunda geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği  “Longoz Maratonu”, bu yıl da adeta nefesleri kesti.

Dünyada eşine az rastlanan, oksijen deposu Longoz Ormanları’nın ev sahipliğini yaptığı maraton, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce katılımcı ile yine büyük ilgi görürken, organizasyon kapsamında profesyonel atletler için belirlenen 15 kilometrelik maratona, 250 sporcu katıldı. Tüm vatandaşların katılabildiği 3 km’lik Halk Koşusunda da 500’e yakın kişi yer aldı.

Heyecan bir an olsun eksilmedi

Karacabey’e bağlı Yeniköy’de bulunan Longoz Ormanları’nda gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan ‘2. Karacabey Longoz Maratonu’, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın tüm yarışmacılara başarılar dilediği konuşmanın ardından start alırken, maraton boyunca heyecan bir an olsun eksilmedi.

Doğal ortamda yarış keyfi

Dünyada eşine az rastlanan ve ‘Subasar Ormanları’ olarak da bilinen Longoz Ormanları’ndaki maratonda, Kadınlar Kategorisinde 43:13.6’lık derecesiyle Sebahat Akpınar 1’incisi olurken, 44:15.0’lık derecesiyle Nursel Karataş ikinciliği, 1:06:36.3’lık derecesiyle Seda Akkaya da üçüncülüğü elde etti.

Longoz Maratonu Erkek Kategorisinde de 36:11.7’lik derecesiyle Aykut Taşdemir birincilik ipini göğüslerken, Ramazan Barbaros 36:20.6’lık derecesiyle ikinci, Nuri Kömür de 36:24.8’lık derecesiyle üçüncü oldu.

Yarışmada, Birincilik Ödülü 3 Bin TL, İkincilik ödülü 2 bin TL ve Üçüncülük ödülü ise Bin TL olarak belirlenirken, ödül kazanan sporcular ödüllerini Belediye Başkanı Ali Özkan’ın elinden teslim aldı.

Eşsiz deneyim yaşattı

Yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür ederek, başarılı olan sporcuları tek tek kutlayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu yıl 2’incisi gerçekleştirilen Longoz Maratonu’nun, gerçekleştiği güzergâhta yer alan nadir doğal güzellikleriyle, tüm atletlere ve izleyenlere eşsiz bir deneyim yaşattığına vurgu yaptı.

İlçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor

Karacabey Longoz Maratonu’nun, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar sayesinde her geçen yıl daha da ilgi gördüğünü aktaran Başkan Ali Özkan, “Karacabey Longoz Ormanları, Türkiye’de bulunan 4 longoz ormanından birisi ve en önemlisi. Adeta oksijen deposu olan bu ormanların içindeki canlı çeşitliliği, endemik bitki örtüsü ve vahşi atları ile yarış, gerçek anlamda doğal bir ortamda gerçekleşiyor. Ayrıca Longoz Maratonu’nun, Karacabey’in ülkemiz ve dünya ölçeğinde tanıtımı adına da önemli bir işleve sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu çerçevede yarışmaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.