“19 Mayıs” kutlu olsun!

Karacabey’de bugün saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak. Ardından saat 10.00’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kutlama töreni düzenlenecek. Törende günün önemini belirten şiirler okunacak, halk oyunları ve spor gösterileri yapılacak.

Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, 19 Mayıs'ın önemli ve tarihi bir gün olduğunu belirtti.

Balaban, “Türk milletinin hayatındaki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs yeni Türk devletinin de doğuşu olmuştur. 19 Mayıs 1919'da Ulusumuzun, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde şahlanışının 93. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu milletçe yaşıyoruz.

19 Mayıs, tüm olumsuzluklara rağmen ilkeli ve kararlı bir mücadelenin sergilenebileceğini gösteren önemli ve tarihi bir gündür. Bu mutlu günü öncekilerden daha coşkulu bir şekilde kutlamalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesini kavramak için bir imkân olarak değerlendirmeliyiz. Milli iradenin organizeli bir şekil alarak emin adımlarla Türk milletinin yeniden şahlanışının timsali olan 19 Mayıslar, Türk milleti var olduğu müddetçe bu heyecanı hayatın her safhasında yaşayacaktır. Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü, Kurtuluş Savaşı Kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm Karacabey halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.