1012 öğrenci TEOG’da ter dökecek

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 25-26 Kasım tarihlerinde Karacabey’de yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ile ilgili bir açıklama yaptı ve tüm öğrencilere başarı diledi.
Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Yoğun bir çalışma temposunun ardından 1. dönem ortak sınavları Çarşamba ve Perşembe günleri 09.00-12.00 saatleri arasında yapılacaktır. Bu sınavlara ilçemizdeki 8. sınıflarda öğrenim gören 1012 öğrencimiz katılacaktır. Sınavlar Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden yapılacaktır. Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sınav tedbiri aldığımız 17 okul binamızda öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda sınava girebilmeleri için tüm birim ve bölümlerimizle birlikte hazırlığımızı tamamladık” dedi.
Dingin açıklamasının devamında, “Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gecesini gündüzüne katarak, çalıştıklarını, okullarımızda sınav rehberlik çalışmalarının yerinde ve doğru yapıldığını biliyor, velilerimizin ellerinden gelen tüm gayretle öğrencilerimize destek olduğuna inanıyoruz. Bundan dolayı Karacabey ilçemizin başarısının bu yıl katlayarak daha da yükseleceği konusundaki umudumuz yüksektir. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, öğrencilerimizin bu emeklerinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dingin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nca ülke genelinde yapılacak TEOG Sınavı’na liseye hazırlık yapan 1 milyon 174 bin 427 öğrenci, çarşamba-perşembe günleri yapılacak merkezi ortak sınavlarda, geçmek istedikleri lise için yarışacak. 25 ve 26 Kasım’da yapılacak sınavda oturum 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak. Teneffüs araları, 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.
Hangi oturumda, hangi dersler?
Öğrenciler, 25 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 26 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.
Her ders için 4 seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.
Yasaklara dikkat!
Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.
Türkiye’nin çeşitli okullarından 83 öğretmen davet edilerek 4 bin 500 soru hazırlandı. Sorular, Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesinde çalışan, branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 25 öğretmen, 22 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından redakte edildi.
Okullarda ders yapılmayacak
Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmayacak. Ancak ortak sınavlarda görevli olmayan o okulun öğretmenleri de sınavların yapıldığı gün saat 09.00’da kendi okullarında hazır bulunacaklar. MEB tarafından 1. dönem TEOG kapsamındaki mazeret sınavları ise 12-13 Aralık 2015’de gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarının ise 2016 Ocak ayında açıklanması bekleniyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.