Ziraat Odası’ndan eğitime tablet desteği

*Örnek bir projeye imza atan Karacabey Ziraat Odasıyla ihtiyaç sahibi 85 öğrenci eğitime uzak kalmayacak!

Karacabey Ziraat Odası uzaktan eğitime tablet desteği vererek imkânları kısıtlı, hayalleri büyük 85 öğrencinin yüzünü güldürdü.

Ekonomik imkansızlıklar nedeniyle uzaktan eğitime katılamayan öğrencilere destek amaçlı tablet dağıtan Ziraat Odası örnek bir projeye imza attı.

Ziraat Odası Başkanlığı’nın ihtiyaç sahibi çiftçi aile çocuklarını yalnız bırakmaması memnuniyet yarattı. 

Ziraat Odası Meclis Üyeleri ve Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Oda Başkanı Erhan Erdem, “Muhtarlarımız aracılığıyla belirlenen 85 mahallemizdeki ihtiyaç sahibi birer çiftçi aile çocuğumuza destek olmak amacıyla tablet dağıtma kararı aldık.  Oda Meclisi’mizin aldığı karar doğrultusunda tarımda zor bir süreç geçiren çiftçilerimizin bir nebze olsun yanında olmaya çalışıyoruz. En değerli yatırım insana yapılandır. Bunun da en değerlisi şüphesiz eğitime yapılan yatırımlardır. Bu kapsamda eğitim adına da üzerimize düşeni yapalım dedik ve taşın altına elimizi soktuk. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim görmek zorunda olan fakat imkansızlıklar nedeniyle eğitime katılamayan çocuklarımız için düşündüğümüz projemizi hayata geçirdik. İhtiyaçlı çocuklarımızın mutlu olması bizleri de mutlu eder. Gönül isterdi ki tüm ihtiyaç sahibi çocuğumuza birer tablet hediye etmek. Ancak imkanlar çerçevesinde bu kadarını yapabiliyoruz. İnanıyorum ki Karacabey, ihtiyaç sahibi ailelerimizi ve çocuklarımızı yalnız bırakmayacaktır. Geleceğimizin teminatı eğitime uzak kalmasın!” dedi.

Toplantıda söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Yolağzı Mahalle Muhtarı olan Kemalettin Vural da, “Covid-19 salgın önlemleri kapsamında hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenimini evden devam ettirmek durumunda olan ancak imkansızlıklar nedeniyle derslerini takip edemeyen öğrencilerimize Ziraat Odamızın tablet yardımı yapacağını duyurması beni çok mutlu etti. Eğitime böylesine anlamlı katkı ve değer sunan bu proje için Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’e ve Meclis Üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hiçbir çocuğumuzun maddi sıkıntılarından dolayı eğitimden uzak kalmasını istemiyoruz. Ziraat Odası’nın başlattığı bu örnek kampanyanın ilçemizde büyüyeceğine inanıyorum. Karacabeyli ihtiyaç sahibi öğrencilerin tablet eksiğini gidermek için yokun yükü paylaşılıp, ‘Eğitimde Birlik Akımı’ oluşturulursa eğitim alamayan öğrencimiz kalmaz” diye konuştu.

Uzaktan eğitime destek amaçlı projenin tüm kurumlara ve hayırseverlere örnek olması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.