UZAKTAN EĞİTİMDE SIKINTI VAR!

Karacabey uzaktan eğitime sıkıntılı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitimde kullandığı EBA sistemindeki erişim sıkıntısı öğrenciler kadar öğretmenleri de güç durumda bıraktı.

Karacabey’de olanağı olmasına karşın EBA’ya ulaşamayanlarla birlikte, yeterli ekipmanı olmadığı için sisteme hiç ulaşamayanların sayısı dikkat çekici boyutlarda.

Sisteme hiç ulaşamayan öğrenci velileri, “EBA’ya erişim sıkıntısının, “Talep fazlalığı” ya da “Siber saldırı” ile geçiştirilemeyeceğini söyledi.

Bir çok öğretmenin de aynı sıkıntıyı yaşadığını dile getiren öğrenci velileri, “Talep fazlalığı ve siber saldırı gibi mazeretler üretiliyor. Bunlar kabul edilemez. Eğitim en temel haktır. MEB, tüm öğrencilerimizin eğitim hakkından sorumludur. Bunlar “Arz, talep” olarak ifade edilmemelidir” şeklinde yakındı.

Özel okulların uzaktan eğitime erişme konusunda hiç bir sorun yaşamadığı görülüyor. Buna paralel, MEB’e bağlı okullarda ise eğitimdeki eşitsizliğin giderek derinleştiği dile getiriliyor.

EBA ile ilgili sorunların giderilmeye başlandığı belirtilirken, Karacabey’de alt yapısı olmayan fiber kablo yetersizliği nedeniyle çok ağır işleyen internet sıkıntısı da yaşanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.