“Zilsiz Okul” projesi ders kitaplarında

Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gürültü kirliliğini önlemek amacıyla 2013 yılında başlatmış olduğu “Zilsiz okul” projesinin bu yıl ders kitaplarında yer alması okulda büyük sevinç yarattı.
Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetiminin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Günümüzde yoğun bir şekilde artış gösteren gürültü kirliliğini önlemek, öğrencilerimizin hayata hazırlanırken zamanı iyi yönetebilen ve topluma duyarlı bireyler olarak yetişmesi temel amaçlarından hareketle 2013 yılından beri İlçemiz Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde zilsiz okul projesini uygulamaktayız.
Okulumuzda zil çalmamakta onun yerine öğrencilerimiz Türkiye’de ilk ve tek olan tam otomasyon ışık sistemine göre derslere girip çıkmaktadır. Projemiz 2013 yılında yerel ve ulusal basında yer almış ve oldukça ilgi uyandırmış ülkemizin değişik şehirlerinde uygulanmaya başlamıştır.
Son olarak projemiz Talim Terbiye Kurulu tarafından 2016 yılında basımına izin verilen ve liselerde ders kitabı olarak okutulan Ortaöğretim Biyoloji 9 ders kitabında “GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI VE İNSAN” ünitesi “Gürültü Kirliliği “ konusuna önlem olarak zilsiz okul projesi verilmiş ve okulumuzun başlatmış olduğu proje örnek olarak kitapta yer almıştır. İlçemizde hazırlanan bir projenin ders kitaplarında yer alması okulumuz ve ilçemiz adına memnuniyet verici olmuştur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.