Bosna gezisine davet!

Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi, önceki gün ilçe basınıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Mavi Köşe Lokantası’nda gerçekleşen kahvaltı sonrası konuşan Dernek Başkanı Cengiz Coşkun, yeni dönem faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Coşkun, Mayıs ayında düzenleyecekleri Bosna Hersek gezisine de tüm Karacabeylileri davet etti.
Karacabey’de Boşnak kültürünü yaşatmak adına çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerine dikkat çeken Cengiz Coşkun, “İlçemizde yaşayan Boşnakları bir çatı altında toplamak ve kültürlerini devam ettirebilmek için hizmet akdimiz süresince Çanakkale gezisi, Şehitleri Anma programı, iftar ve kaynaşma yemekleri gibi daha bir çok etkinlikler düzenleyeceğiz “ dedi.
Ayrıca Ata yadigarı dilimize sahip çıkmak istiyoruz diyen Başkan Coşkun, “Balkanlardan göçen ailelerin yeni nesilleri başta olmak üzere, dillerini yaşatmak isteyenlere, gençlerin atalarını unutmaması için Boşnakça dil eğitimi başlatacağız. Boşnakça biraz farklı ve zor ama gönül verdikten sonra herkesin öğreneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetiminin ilk önemli icraatının Mayıs ayı içinde düzenleyecekleri Bosnak Hersek gezisi olacağını vurgulayan Başkan Cengiz Coşkun, bu geziye yalnızca üyelerinin değil tüm Karacabeyliler’in de davetli olduğunu duyurdu.
Bosna Hersek gezisinin detaylarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Coşkun, “Bu konuda üyelerimizden yoğun talepler aldık. Konuyu Fahri Konsolosumuz Sayın Kemal Baysak’a da ilettik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde 15-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında 4 gün 3 gece olmak üzere Bosna Hersek gezisi düzenlemeye karar verdik. Bu etkinlik yalnızca üyelerimize değil, tüm Karacabey halkına yöneliktir. Yoğun katılımlı bir gezi düzenlemek istiyoruz. Amacımız; atalarımızın topraklarını gezmek, Boşnak kültürünü yerinde görmek ve tanıtmaktır. Bosna Hersek geçmişte çok acılar çekti. Düzenleyeceğimiz bu gezi ile Bosna’daki maneviyatı bir nebze olsun tatmayı ve tattırmayı hedefliyoruz, ayrıca her yıl geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.
Başvuralar 28 Şubat’a kadar devam edecek. Katılmak isteyenler için tüm masraflar kişi başına 460 Euro yani Türk parası ile 1.800 TL’dir. Cuma gününden itibaren başvurular için saat 14.00-16.00 arası derneğimizin bulunduğu Saklıbahçe’de kayıtları almaya başlayacağız. Geziyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 535 204 45 14 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir.” diye konuştu.
Öte yandan Cengiz Coşkun başkanlığındaki yeni Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetiminde; Mahmut Boşnak, Cemalettin Kolaç, Tuncer Dinçer, Fahri Elezoğlu, Mustafa Buğday, Tayfun Yılmaz, Şadan Erepçi ve Ruhan Güven yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.