Zehirleyen kadar zehirlenmeye izin veren de sorumludur!

CHP İl Kadın Kolları tarafından “Nilüfer Çayı” için düzenlenen eylem büyük ilgi gördü:

Gönül Avil başkanlığındaki CHP Karacabey örgütünün de yer aldığı etkinliğe İl Başkanı Metin Çelik, Bursa Milletvekilleri İlhan Demiröz ve Sena Kaleli, İl ve İlçe Kadın Kolları üyeleri, MYK üyeleri, İzmir'den gelen konuklar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükbalıklı Köyü Meydanı'nda gerçekleşen eylemde katılımcılar, “Zehirleyen kadar, zehirlenmeye izin veren de sorumludur” mesajı verdi.
CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin, yapılan analizlerde Nilüfer Çayı'ndaki suda kimyasal madde oranının çok yüksek olduğunu belirterek, “Kimyasallar, suyun içindeki oksijeni bitiriyor ve çürükçül bakteriler ortaya çıkıyor.
Su bu yüzden çürük yumurta gibi kokuyor. Halk kokudan kapısını penceresini açamaz hale geldi. Ayrıca kimyasal maddeler ile sulanan sebzeler yenildiğinde vücuttaki o kimyasallar atılmıyor. Bu da sinir hastalıklarına, kanser, cilt hastalıklarına kadar birçok hastalığa sebep oluyor.
Nilüfer'i kirleten kuruluşlara kesilen 75 bin TL ceza yeterli değildir. Sağlığın değeri para ile ölçülemez. Nilüfer çayında tüm Bursa'nın atıkları var. Mücadele etmeli, el ele vermeli ve çocuklarımıza temiz bir Nilüfer Çayı miras bırakmalıyız. Hayvanların bile bu sudan içmesi tehlikeli olduğu halde 'temiz' raporu gelen suyumuzun balçık halini tüm insanlara göstermeliyiz” dedi.
Sorunun Bursa ve Marmara Denizi için çok ciddi bir aciliyet kazandığını dile getiren CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bakanlıklar ve Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan karmaşaya bir son verilmesini ve Nilüfer Çayı'nın katleden sanayi tesisleriyle evsel atıklar sorununa zaman geçirilmeden çözüm bulunmasını istedi.
Demiröz, Bursa'nın ve toplum sağlığının büyük bir tehdit altında olduğunu kaydederek, Bursa Ovası'nda geçimini tarımdan sağlayan binlerce çiftçinin de bu büyük sorundan etkilendiğine dikkat çekti.
Atatürk ve Türk bayraklarıyla süslenen meydanda, ellerinde pankartlarla tepkisini dile getiren vatandaşlar ise, Nilüfer Çayı'nın bir an önce temizlenmesini ve kirliliğin önüne geçilmesini istedi.
Eyleme katılanlar ayrıca, dere kenarında şemsiyelerle Türkiye haritası çizdi. Vatandaşlar, “Nilüfer Çayı'nın kirliliği yalnızca Bursa'nın değil ülkemizin de sorunudur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.