İstanbul’a hiç gitmedi ama vergi borcu çıktı

Karacabeyli vatandaş, haksızlığa uğradığını belirterek şikayetçi oldu:

Karacabey Canbalı Mahallesi'nde oturan Mehmet Gedik isimli vatandaş, Vergi Dairesi'nden gelen bir yazı üzerine İstanbul'da 2002 yılında yapılan bir taşınmazın satışı neticesinde 450 TL borçlu olduğunu öğrendi.
İstanbul Yeditepe Veraset ve Harçlar Müdürlüğü'nden gelen yazı sonrası borçlu olduğunu öğrenen Mehmet Gedik, satışı yapan kişi ya da kişilerin kendi T.C. numarasını kullanarak bu işi gerçekleştirmiş olabileceklerini ileri sürdü.
    Yaşamı boyunca İstanbul'la bir bağlantısının bulunmadığını belirten Gedik, “70 yaşındayım ve şu zamana kadar İstanbul'da hiç işim olmadı. Sözde sahip olduğum taşınmazı satarken düşük fiyat göstermişim. İstanbul'da yer bilmem, yurt bilmem. Bu iş nasıl olmuş, onu da anlamadım. 2002 yılında bir taşınmazın satışı yapılmış. Satışı yapan kişi ya da kişiler, bilerek veya bilmeyerek T.C. kimlik numaramı kullanmışlar. Kesinlikle bu borcu ve satışı kabul etmiyorum.
    Yapılan dolandırıcılığın ve haksız vergi borcunun araştırılması için Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi vereceğim” dedi.
    Ülke genelinde başkasının T.C. numarasını kullanarak dolandırıcılık olaylarının arttığını kaydeden Mehmet Gedik, devletin buna önlem alması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.